Companii

Grupul Monza preia Centrul ProEstetica din Bucureşti, parte a strategiei de extindere la nivel naţional

Grupul Monza preia Centrul ProEstetica din Bucureşti,...

Autor: Roxana Rosu

02.04.2018, 16:53 1278

Grupul Monza, proprietarul spitalului cu acelaşi nume din Bucureşti, a preluat Centrul ProEstetica din zona Dorobanţi di Capitală, acesta urmând să fie redenumit Centrul Medical Monza.

 “Acest pas reprezintă o nouă etapă în extinderea brandului Monza atât în ţară, cât şi în Bucureşti. Ne bucurăm să putem contribui astfel la dezvoltarea unui business medical creat din pasiunea pentru medicină, cât şi prin multă dăruire. La Centrul Medical Monza vom continua să le oferim pacienţilor serviciile medicale de calitate, specifice grupului, de această dată într-o nouă locaţie din Bucureşti.”, a declarat Luca Militello, CEO-ul Grupului Monza. 

Clinica ProEstetica a fost înfiinţată în 1994 de Dana şi Ţtefan Jianu, medici chirurgi de profesie, fiind activă pe segmentul de chirurgie estetică din România. Istoria a început în 1994 cu un cabinet  medical în Piaţa Amzei, iar în 2003, ProEstetica s-a mutat într-o clădire nouă, în zona Dorobanţi din Bucureşti, după o investiţie de circa un milion de euro.

Compania a raportat anul trecut afaceri de 5,32 milioane lei şi un profit net de 829984 lei, potrivit celor mai recente date de la MInisterul Finanţelor. 

În urmă cu doar două săptămâni, Monza, parte a grupului italian Policlinico di Monza, a inaugurat la Giurgiu prima reţea naţională de clinici de cardiologie, în urma unei investiţii de peste 4,5 milioane de euro. 

Pentru anul în curs sunt în plan clinici la Constanţa, Bucureşti, Focşani, Buzău, Piteşti. Urmează Brăila, Călărasi şi alte oraşe care vor fi anunţate pe parcurs. Investiţia în fiecare clinică va fi de aproximativ 120-150.000 de euro.

Capacitatea Centrului Medical Monza este de 13 paturi, 4 cabinete medicale, 3 săli de operaţie, încadrate pe o suprafaţă totală de 1200 mp.

În cadrul Centrului Medical Monza, pacienţii vor putea accesa serviciile medicale din ariile Chirurgiei Generale, Chirurgiei Estetice, Medicinei Estetice, Cardiologiei, Neurochirurgiei, Stomatologiei, Ortopediei, ORL, cât şi Dermatologiei. 

Grupul Monza mai deţine Spitalul Monza din Bucureşti, Centrele Monza-ARES din Constanţa şi Cluj, cât şi clinicile RITMICO. Spitalul Monza, cel mai mare spital privat specializat în chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională din ţară, a încheiat 2017 cu o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro (116 mil. lei), un avans de 50% faţă de 2016. În cinci ani de când spitalul activează pe piaţa românească, afacerile operatorului privat au crescut de opt ori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO