Companii

Grupul lui Ovidiu Buluc din retailul şi distribuţia farma a trecut de 2,1 mld. lei

 Grupul lui Ovidiu Buluc din retailul şi distribuţia...

Autor: Mirabela Tiron

02.06.2016, 00:07 604

Reţeaua de farmacii Help Net, parte a grupului Farmexim, controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 471 de milioane de lei (103 milioane de euro), în creştere cu 21% în lei faţă de anul anterior, potrivit calcu­lelor ZF. Reţeaua are 1.400 de salariaţi.

Tot un avans de 20% a fost raportat şi de  com­pania de dis­tri­buţie medi­ca­mente Farm­­exim a care a ajuns la 1,7 mld. lei, po­trivit da­te­lor de pe Mi­nisterul de Finan­ţe. Împre­ună ce­le do­uă com­panii controlate de Ovi­diu Buluc au raportat afaceri de 2,17 mld. lei.

„Help Net a ajuns în 2015 la o cifră de afaceri de 103 milioane de euro datorită unui număr mai mare de clienţi atins atât prin programele de loialitate desfăşurate de farmaciile Help Net, cât şi prin preluarea celor 19 uniăţi Centrofarm“, au spus repre­zentanţii Help Net.

Printre cele mai mari grurpuri controlate de antreprenori români din piaţa farma se numără Fildas (Anca Vlad), Farmexim (Ovidiu Buluc) sau Polisano (familia Vonica).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO