Companii

Grupul JD Agro Cocora, deţinut de investitori danezi, a cumpărat o fermă de aproximativ 1.370 de hectare în judeţul Constanţa, după o tranzacţie de 10 milioane euro. ”Până în 2025, vizăm administrarea unei suprafeţe totale de peste 20.000 de hectare în România”

Grupul JD Agro Cocora, deţinut de investitori danezi, a...

Autor: Roxana Rosu

13.03.2023, 13:24 1487

Grupul JD Agro Cocora, deţinut de investitori danezi prin Romania Farm Invest A/S, a cumpărat o fermă de aproximativ 1.370 de hectare în judeţul Constanţa, după o tranzacţie de 10 milioane euro. Noua proprietate va fi integrată fermei JD Agro Amzacea, aflată în comuna Amzacea, Constanţa.

„Investiţia realizată pentru această nouă achiziţie a fost în valoare de 10 milioane de euro. Această decizie a venit ca un pas firesc în dezvoltarea companiei pe plan local, fiind în linie cu planurile Grupului de a se consolida atât prin achiziţii, cât şi prin arendarea de terenuri agricole. De altfel, până în 2025, vizăm administrarea unei suprafeţe totale de peste 20.000 de hectare la nivel local”, a declarat Hans Poulsen, CEO JD Agro Cocora.

Ferma achiziţionată a aparţinut unui fermier francez care a pornit afacerea în 1998. Aceasta nu necesită investiţii suplimentare şi poate fi deja integrată în circuitul agricol al JD Agro Amzacea. De altfel, unul dintre motivele pentru care JD Agro Cocora a optat pentru această achiziţie este faptul că terenul are o calitate foarte bună şi este amplasat în vecinătatea propriei ferme.

Din surafaţa totală, 760 de hectare se află în proprietate, iar 610 de hectare în arendă. Odată cu noua investiţie, ferma JD Agro Amzacea se va extinde cu 35% din punct de vedere al suprafeţei şi va ajunge la un total de 5.400 de hectare, distribuite în localităţile Amzacea, Chirnogeni şi Topraisar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO