Companii

Grupul german Bayer, venituri de 75 mil. euro

22.03.2007, 19:52 74

Compania germana Bayer, care deruleaza activitati pe piata farma, in agricultura, in industria auto si in cea a materialelor pentru constructii, estimeaza pentru anul acesta vanzari de 75 mil. euro pe piata locala, comparativ cu nivelul de 50 mil. euro inregistrat in 2006.
"Avem asteptari foarte mari de la piata romaneasca, datorita in principal cresterii economice. Pe partea de sanatate ne asteptam la o crestere a consumului pe cap de locuitor, pentru alinierea la celelalte state din regiune", a declarat pentru ZF Laurent Perrier, director general Bayer Romania.
Cifra de afaceri de 50 mil. euro raportata anul trecut de companie nu include si rezultatul diviziei romanesti a Schering, achizitionata in 2006 de catre grupul german in urma unei tranzactii la nivel international de peste 17 mld. euro. Anul acesta va fi primul an in care cele doua companii isi vor raporta consolidat rezultatele.
Pe plan local, Bayer include diviziile Bayer Healthcare, Bayer CropScience, Bayer Material Science si Lanxess.
Astfel, Bayer Healthcare, care la randul ei cuprinde Bayer Consumer Care si Bayer Schering Pharma a inregistrat in 2006 vanzari de 28 mil. euro, iar in prezent are 66 de angajati, dintre care 56 de la fostul Schering.
Bayer CropScience, cu activitati in domeniul agriculturii (insecticide, fungicide, erbicide), a avut venituri de 22 mil. euro pe piata locala si 22 de angajati anul trecut.
Bayer Material Science, care deruleaza activitati in industria auto si a materialelor de constructii a avut venituri de aproape 17 mil. euro. Unul dintre clientii companiei pe acest segment este modelul Logan produs Dacia-Renault.
La conducerea activitatii Bayer din Romania se afla Laurent Perrier, 44 de ani. Diviziile sunt coordonate de Catalin Radu (Bayer Schering Pharma), Valerian Ilas (Bayer Consumer Care), Laurent Perrier (Bayer CropScience) si Thomas Romer (Bayer Material Science).
Schering a inregistrat anul trecut vanzari de 21 mil. euro, iar pentru acest an tinteste vanzari de 27 mil. euro (Bayer Schering Pharma). Compania este prezenta pe piata contraceptivelor orale, din care detine circa 50%. "Produsele cu cele mai mari vanzari au fost Betaferon (4,5 mil. euro), Fludara (1,9 mil. euro), Yasmin (2,1 mil. euro)", a declarat pentru ZF Catalin Radu, director general al Bayer Schering Pharma. Yasmin a fost lansat pe piata romaneasca in 2005 si este unul dintre cele mai bine vandute produse ale Schering la nivel international.
Bayer si-a deschis pentru prima data un birou de reprezentanta pe plan local in 1968, dupa ce in 1929 fusese inregistrata Aspirina. In 1997 se infiinteaza Bayer SRL.
Compania este una dintre cele mai discrete entitati cu activitati pe piata farmaceutica romaneasca, portofoliul propriu fiind reprezentat de OTC-uri (medicamente care se elibereaza fara prescriptie medicala), in special vitamine. Unul dintre brandurile Bayer este Supradyn, la care acum deruleaza o ampla campanie de promovare.
"Si in ceea ce priveste agricultura ne asteptam la o crestere, datorita intrarii in Uniunea Europeana. La acest moment se practica mai mult o agricultura de subzistenta, insa credem ca se va trece la o agricultura mai profesionala", a explicat Perrier.
El a spus ca Bayer are de castigat indirect si datorita " avantului luat de constructii".
" Forta de munca din Romania este foarte bine pregatita, insa am avut unele probleme in gasirea oamenilor pentru posturi in human resources, marketing si vanzari", a spus Perrier.
El a mai spus ca sistemul legislativ s-a mai imbunatatit, dar cu toate acestea ar trebui sa fie mai clar si mai transparent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO