Companii

Grupul Farmexim-Help Net, parte a gigantului german Phoenix, raportează afaceri de 734 mil. euro în 2020, plus 12%

Grupul Farmexim-Help Net, parte a gigantului german...

Autor: Cristina Bellu

04.06.2021, 11:42 261

Grupul Farmexim-Help Net, intrat în portofoliul gigantului german Phoenix  în 2018 odată cu achiziţia grupului Farmexim (distribuitorul de medicamente cu acelaşi nume şi far­ma­ciile Help Net), a încheiat 2020 cu afaceri de 734,2 mil. euro, în creştere cu 12% faţă de veniturile din 2019.

Rezultatul obţinut s-a datorat în mare parte procesului de integrare a 146 de farmacii în reţeaua Help Net, prin achiziţii, dar şi prin deschideri de la zero, menţionează reprezentanţii companiei într-un comunicat.

„Aceste rezultate nu s-ar fi putut atinge fără echipa puternică a Farmexim / Help Net care a făcut un efort imens pentru a se adapta şi a depăşi provocările acestei noi realităţi, în condiţiile în care pandemia s-a suprapus cu un proiect extrem de ambiţios de expansiune”, spune  Sebastian Ring, MD al Farmexim / Help Net.

Numărul anagajaţilor care activează în distribuţie, retail şi servicii pentru producătorii de produse farmaceutice, cele trei linii de business ale companiei în România, depăşea 3.000 la finalul anului.

La nivelul grupului, Phoenix  a raportat o creştere de 3,2% a cifrei de afaceri, şi-a mărit performanţa operaţională cu 4%, iar EBIDTA cu 8,3%. Astfel, vânzările au atins cifra de 28,2 miliarde de euro, performanţa operaţională totală a ajuns la 35,9 miliarde de euro, iar EBITDA a crescut la 653,4 milioane euro.

„Am reuşit să ne creştem vânzările şi să sporim veniturile în ultimul an financiar, în ciuda fluctuaţiilor mari ale cererii. În colaborare cu farmaciile, am reuşit să depăşim cu succes perioadele de vârf chiar şi în vremuri de pandemie”. adaugă Sven Seidel, preşedintele Consiliului de administraţie al Phoenix  Pharma SE.

Farmexim, importator şi distribuitor de produse farmaceutice înfiinţat în 1990 în România, are 800 de angajaţi şi asigură acoperire naţională prin centrul logistic central de la Baloteşti şi cele 10 puncte de lucru din principalele oraşe ale ţării: Timişoara, Oradea, Cluj, Sibiu, Braşov, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Ploieşti şi Craiova.

Înfiinţată în 1998, compania Help Net Farma operează unul dintre cele mai mari lanţuri farmaceutice din România. Farmaciile Help Net se află în top 3 lanţuri farmaceutice în România, cu peste 400 de unităţi deschise la nivel naţional şi aproximativ 2.500 de angajaţi.

Din 2018, Farmexim şi Help Net fac parte din concernul german PHOENIX group, lider european în servicii integrate de sănătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO