Companii

Grupul britanic London & Cambridge Properties se uită la portofoliul Mitiska din România. Tranzacţia cu cele 25 de parcuri de retail se poate apropia de 300 mil. euro

Grupul britanic London & Cambridge Properties se uită la...

Autor: Bogdan Alecu

19.09.2023, 00:07 160

♦ Grupul imobiliar M Core, prin London & Cambridge Properties, ar putea cumpăra cele 25 de parcuri de retail gestionate de Mitiska REIM în România ♦ Parcurile sunt deţinute de două fonduri de investiţii consiliate de Mitiska – FRI şi FRI2.

Grupul M Core, format din London & Cambridge Pro­perties, Evolve Estates, Sheet Anchor şi Proud­reed, care deţine 1.233 de proprietăţi în valoare de aproape 5 miliarde de lire sterline, ia în calcul achiziţia celor 25 de parcuri de retail gestionate de Mitiska REIM în România, potrivit unor date din piaţa imobiliară. În cazul în care această tranzacţie va fi parafată, valoarea porto­foliului poate ajunge spre 300 mil. euro. Proiectele de retail sunt printre cele mai căutate proprietăţi pentru investiţii datorită randamentului investiţional de 6,75%, însă puţine s-au tranzacţionat, proprietarii acestora dorind să le păstreze în portofoliu.

Efectiv cele 25 de par­curi de retail sunt deţinute de două fonduri de in­vestiţii – FRI şi FRI2, acestea fiind responsabile de centre comerciale, iar alte două fonduri de sub umbrela Mitiska – Merep şi Merep3 – sunt respon­sa­bile de industrial.

Parcurile de retail au ca princi­pală ancoră de retail Kaufland sau Lidl şi au în total 134.000 mp suprafaţă închiriabilă şi peste 150.000 de vizitatori pe zi. Cea mai recentă inaugurare a fost investiţia din Giur­giu, unde Lidl este ancora de food.

Tomas Cifra, directorul Mitiska pentru România, declara odată cu inaugurarea investiţiei din Giurgiu faptul că România rămâne o oportunitate pentru parcuri mo­derne de retail, iar proiectele noi sunt atrac­tive atât pentru oamenii din zonă, cât şi pentru mărcile prezente acolo. Alte proiec­te Mitiska sunt în oraşe precum Bucureşti, Brăila, Bacău, Mioveni, Iaşi, Târgu-Mureş, Câmpina şi altele, în general prezente în locuri ocolite de marii investiori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO