Companii

Grupul arab Peeraj, care este cel mai mare proprietar de francize din România, a preluat controlul restaurantelor Calif-Condimental şi vrea să-i dubleze reţeaua

Grupul arab Peeraj, care este cel mai mare proprietar de...

Autor: Cristina Roşca

05.09.2018, 00:07 2648

Cel mai mare proprietar de francize de modă, grupul arab Peeraj a preluat 75% din acţiunile Calif-Condi­mental şi vrea cel puţin dublarea reţelei la 16 restaurante în 2018.

Lanţul de restaurante Calif-Condimental numără astăzi şapte unităţi sub cele două branduri - toate în Bucureşti. Până la finalul anului, oficialii companiei vorbesc de cel puţin 16 unităţi, adică dublarea reţelei.

„Ne vom extinde în Bucureşti şi localităţile limitrofe. Vrem să deschidem 11 unităţi noi până la finalul anului, însă depindem de spaţii. Cel puţin vom dubla reţeaua însă“, spune Sachin Arora, cel care conduce businessul local al Peeraj şi care este de altfel şi unul dintre acţionarii grupului. Calif-Condimental a fost fondat în 2010 de către trei antreprenori locali - Radu Tănase (de profesie jurist), Bogdan Jantea (arhitect) şi Alexandru Stoichiţoiu.

Viteza mare a deschiderilor vine în contextul în care grupul Peeraj are fondurile pentru a finanţa acest business în contextul în care compania a cedat franciza retailerului de încălţăminte CCC către compania-mamă în schimbul sumei de 33 mil. euro. Aceasta a fost cea mai mare tranzacţie din moda locală şi a implicat un business de peste 50 de magazine de încălţăminte.

Grupul Peeraj va investi banii încasaţi în mai multe domenii printre care retail de modă şi restaurante de tip fast-food. În ceea ce priveşte Calif, deschiderile, dacă se vor întâmpla în ritmul anunţat, ar putea duce la o majorare a cifrei de afaceri cu 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO