Companii

Grup Servicii Petroliere a obţinut primele contracte de lucrări în Marea Nordului

Autor: Marius Oncu

09.03.2012, 14:29 754

Grup Servicii Petroliere (GSP) a obţinut primele două contracte de lucrări în Marea Nordului, ambele din partea companiei Wintershall Noordzee, din Olanda, pentru foraj marin, respectiv pentru construcţia unei conducte petroliere.

Primul contract vizează platforma GSP Saturn, în prezent aflată pe platoul continental al Tunisiei, care va fi relocată pentru a asigura servicii de foraj marin printr-un contract pe termen lung, iniţial în sectorul olandez, se arată într-un comunicat al GSP.

GSP Saturn urmează să înceapă forajul marin în luna mai. Acordul vizează o perioadă iniţială de 12 luni.

Al doilea contract se referă la nava GSP Falcon, care trebuie să ajungă în Marea Nordului în iunie 2012, iar după un studiu preliminar să înceapă instalarea unei conducte de 30 de kilometri. Aceasta va conecta o platformă petrolieră cu o conductă care asigură legătura cu portul IJmuiden.

"Contractele semnate recent marchează intrarea GSP pe piaţa din Marea Nordului, pe lângă prezenţa pe pieţele din Marea Neagră, Marea Mediterană, Federaţia Rusă şi Mexic. Lucrând de la birourile noastre din Rotterdam şi Aberdeen, anticipăm creşterea în continuare a cotei pe această piaţă şi intenţionăm să aducem mai multe active pentru a face faţă cererii din Marea Nordului", a declarat directorul general al GSP, Stuart Oakley.

GSP, parte a grupului Upetrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Comănescu, asigură servicii integrate pentru foraj marin.

Wintershall Noordzee are sediul în Rijswijk, Olanda, şi este o subsidiară a companiei Wintershall, membră a grupului german BASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO