Companii

Greu de recrutat. Hotelurile şi magazinele din judeţul Constanţa s-au umplut de angajaţi străini, dar bariera lingvistică e puternică

Greu de recrutat. Hotelurile şi magazinele din judeţul...

Autor: Miruna Diaconu

15.07.2023, 12:22 6938

De la începutul sezonului estival, hotelierii şi proprietarii de restaurante de pe litoral au adăugat 5.000 de angajaţi, însă sunt departe de a acoperi necesarul de forţă de muncă Hotelierii de la malul mării estimează un necesar de circa 25.000 de oameni, iar importul de forţă de muncă nu acoperă lipsa.

În primele două luni din acest sezon estival, hotelierii şi proprietarii de restaurante de pe litoralul româ­nesc au adăugat circa 5.000 de angajaţi, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor Inspecţiei Muncii. Cu toa­te că sezonul de vară aduce un număr mai mare de angajaţi în judeţul Constanţa, necesarul de forţă de muncă este departe de a fi acoperit, mulţi hotelieri şi proprietari de restaurante apelând la importul de forţă de muncă pentru a-şi acoperi lipsa de personal.

Problema forţei de muncă din HoReCa creează o problemă în lanţ, mai ales că angajaţii din alte domenii aleg să îşi ia un job sezonier, având ocazia de a câştiga mai mulţi bani, lăsând astfel un gol în alte pieţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO