Companii

Grecii de la Jumbo cauta teren pentru magazine

28.09.2006, 19:27 186

Reteaua greceasca de magazine de jucarii Jumbo intentioneaza sa se extinda in Romania si in Bulgaria, mizand pe potentialul de crestere al celor doua tari din perspectiva integrarii in Uniunea Europeana.
"Speram ca intrarea in Balcani ne va deschide noi orizonturi, avand in vedere ca piata din Grecia este deja stabila", a declarat presedintele companiei, Tolis Vakakis, citat de Reuters.
Jumbo construieste deja un magazin in Sofia si a cumparat teren pentru un al doilea centru comercial, sperand ca pana in 2008 sa deschida 2-3 unitati in acelasi timp.
"Ar trebui sa fie minim 2-3 centre pentru a face fata costurilor", a mentionat Vakakis.
In ceea ce priveste planurile pentru Romania, compania elena este in cautarea de terenuri, urmand ca reteaua sa se extinda in aceasta zona dupa inceperea operatiunilor din Bulgaria.
Lantul Jumbo include 14 magazine in Grecia si Cipru, compania acoperind atat segmentul de jucarii, cat si cel al produselor de sezon pentru casa si de papetarie.
In urmatorii trei ani, retailerul va mai deschide cinci centre comerciale in Atena, depasind cota de piata de 32% detinuta in acest moment in Grecia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO