Companii

Grecii care au adus Intersport deschid mâine primul magazin New Look din afara Capitalei, la Cluj - GALERIE FOTO

Grecii care au adus Intersport deschid mâine primul magazin New Look din afara Capitalei, la Cluj - GALERIE FOTO

Grecii care au adus Intersport deschid mâine primul magazin New Look din afara Capitalei

Autor: Laurentiu Cotu

14.09.2011, 14:39 704

Grecii de la Fourlis Group, care deţin în România franciza magazinelor Intersport prin intermediul subsidiarei Genco Trade, vor deschide mâine primul magazin al retailerului britanic New Look din afara Capitalei, în Polus Center Cluj. Magazinul are o suprafaţă de 470 mp şi dispune de 13 angajaţi, investiţia totală ridicându-se la circa 600.000 de euro.

Unitatea se va deschide mâine la ora 10, iar primii 150 de clienţi vor primi cupoane cadou în valoare de 60 de lei. Magazinul este dedicat în totalitatea femeilor şi copiilor, iar produsele New Look vor avea preţuri începând de la 79 de lei pentru rochii, 49 de lei pentru jeans, 89 de lei pentru jachete şi 35 de lei pentru încălţăminte. Noua unitate New Look din Polus Center Cluj va fi situată în apropierea piaţetei Matei Corvin, vizavi de magazinul Accessorize.

Grecii de la Fourlis Group mizează pe creştere în România, după reducerea la jumătate a afacerilor în 2010

''În magazinul New Look de la Cluj sunt expuse circa 14.000 de articole. Având experienţa celor două magazine New Loook deschise la Bucureşti, credem că cele mai bine vândute articole vor fi pantofii, produse care au o pondere de 32% din totalul vânzărilor'', au spus reprezentanţii magazinului New Look din Polus Center Cluj.

Primele unităţi New Look de pe piaţa locală au fost inaugurate în a doua parte a lunii august, respectiv începutul lunii septembrie, în centrele comerciale AFI Palace Cotroceni şi Băneasa Shopping Center din Bucureşti, urmând ca în acest an să mai fie deschis, pe lângă magazinul de mâine din Cluj, încă un magazin în Maritimo Shopping Center Constanţa.

Pe termen mediu, respectiv cinci până la opt ani, reţeaua de magazine New Look ar putea ajunge la 20 de unităţi. Retailerul britanic de îmbrăcăminte şi-a propus investiţii de circa 10 mil. euro în România, conform unor informaţii anterioare.

În 2010 afacerile companiei Genco Trade au fost de 192,7 mil. lei (45,8 mil. euro) în scădere de la 337,5 mil. lei (80 mil. euro) în 2009. Brandul de modă New Look deţine peste 1.000 de magazine în Europa şi Asia.

Fourlis este un grup de companii cu sediul central în Grecia, ce operează în principal în domeniul retailului de mobilier şi decoraţiuni interioare, articole sportive, precum şi distribuţie de electronicasnice, fiind reprezentantul General Electric, Liebherr şi Korting.

Fourlis deţine franciza IKEA în Grecia, Cipru şi Bulgaria, operând în prezent 7 magazine IKEA, fiind totdată un retailer regional în domeniul articolelor sportive, prin cele 68 de magazine dezvoltate sub brandul Intersport. În 2010, grupul a raportat vânzări de 638,1 mil. euro şi un profit net de 15,1 mil. euro.

Tot mâine, suedezii de la H&M au anunţat că-şi vor deschide primul magazin din Cluj în Iulius Mall. Magazinul se va deschide la ora 11:00, iar primii 100 de clienţi vor primi un card în valoare de 80 lei, care va putea fi folosit în orice magazin H&M din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO