Companii

Grad de ocupare de 35% pentru singurul hotel de patru stele din Dej

Autor: Laurentiu Cotu

14.11.2010, 23:42 35

Hotelul de patru stele Black Tulip din Dej, deţinut de omul deafaceri Ioan Tecar, proprietarul grupului de firme MG-Tec cuafaceri de circa 100 mil. euro în 2009, a înregistrat în primul ande funcţionare o cifră de afaceri de 800.000 de euro şi un gradmediu de ocupare de 35%. Black Tulip a fost inaugurat în lunaoctombrie a anului trecut în urmă unei investiţii de 4 mil. euro,având o suprafaţă desfăşurată de 5.000 de metri pătraţi şi ocapacitate de 53 de camere.

''Am mizat pentru primul an de funcţionare pe vânzări totale de 1,5mil. euro, însă datorită situaţiei economice dificile rezultateleau fost mult mai mici. Chiar dacă gradul mediu de ocupare alhotelului a fost de 35%, veniturile noastre au provenit în mareparte din închirirea restaurantului sau a sălilor de conferinţepentru diferite evenimente'', a declarat Ioan Tecar, preşedinteleMG-Tec Grup şi proprietarul hotelului Black Tulip din Dej. BlackTulip are de două săli de conferinţe de 80, respectiv 100 delocuri, şi o sală de evenimente de 500 de locuri, fiind totdatăsingurul hotel de patru stele din Dej.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO