Companii

Gorjeanul Sarcină se bate cu giganţii din retail

Gorjeanul Sarcină se bate cu giganţii din retail

Autor: Cristina Rosca

13.02.2012, 00:05 1490

Omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, care deţine lanţul de magazine Succes, mizează pe divizia de hipermarketuri în 2012. Sarcină a rămas singurul român din retailul modern după ce Dinu Patriciu a închis lanţul de magazine Minimax Discount.

"Urmărim consolidarea poziţiei pe piaţa de retail în segmentul de hipermarketuri, fiind singurul dezvol­tator român din acest domeniu", spun reprezentanţii Succes.

Nicolae Sarcină a preluat la jumătatea anului cele cinci magazine PIC ale oamenilor de afaceri Ilie şi Cornel Penescu. Grupul PIC a închis în perioada 2009-2010 reţeaua ca urmare a intrării în insolvenţă a firmei din cauza acumulării unor datorii evaluate la vremea respectivă la 80 mil. euro către furnizori şi bănci.

Până în prezent au fost inaugurate două dintre fostele magazine Pic - din Piteşti şi Craiova - sub brandul Succes. Astfel, mai rămân de deschis trei hipermarketuri în locul magazinelor PIC din Brăila, Oradea şi Călăraşi.

Lanţul de retail Succes a ajuns la un total de 155 de puncte de vânzare în mai multe judeţe din sudul şi centrul ţării, după o expansiune agresivă anul trecut.

Reţeaua Succes acoperă toate segmentele din retail, începând de la standuri en-gross de 20 mp situate în complexuri comerciale până la hipermarketuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO