Companii

Global Finance poarta negocieri de achizitii cu 5-6 companii

02.03.2009, 18:05 19

 

Stelian Dragan, noul director de investitii al firmei de private equity Global Finance, care a prins inceputul crizei financiare pe Wall Street, si-a stabilit ca prioritate zero pentru acest an semnarea mai multor tranzactii.
"Avem bani in buzunar. Avem 100-150 de milioane de euro pentru regiune, insa ne orientam in functie de oportunitati. In masura in care Romania are posibilitatea de a absorbi aceasta suma, noi o vom evalua", spune Dragan proaspat numit la conducerea biroului local al Global Finance.
Fondul de investitii Global Finance, unul dintre primii investitori de private equity de pe piata locala, detine in prezent participatii numai la doua companii in Romania, TotalSoft si Gecad Technologies, dupa ce de-a lungul timpului a avut in portofoliu jucatori precum operatorul de telefonie mobila Orange, producatorul de medicamente Sicomed, lantul de supremarketuri La Fourmi si MobilRom.
In prezent, Global Finance poarta negocieri cu 5-6 companii, la care a facut due-dilligence (audit inaintea vanzarii) si la care incearca acum sa gaseasca modalitati "pentru a merge mai departe". "In general investitiile mai mici de pana in 2 milioane de euro sunt facute in pachete minoritare, iar investitiile mai mari de 10-15 milioane de euro sunt derulate in pachete majoritare. Piata este caracterizata de doua dinamici. Una este de scadere a multiplilor, iar cealalta se manifesta la nivelul antreprenorilor. Asteptarile lor nu sunt corelate inca la nivelul pietei. Cred ca va mai trece ceva timp pana cand cele doua se vor alinia, ceea ce va insemna deblocarea pietei", a mai spus Dragan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO