Companii

Gigantul de modă Primark lucrează în România cu opt fabrici, de două ori mai puţine ca anul trecut. Irlandezii au pe lista de furnizori companii mari precum Romaniţa sau Uniconfex, dar şi fabrici mai mici sau mai puţin cunoscute precum Gemcrest Style ori Docara

Gigantul de modă Primark lucrează în România cu opt...

Autor: Cristina Roşca

23.07.2021, 11:00 1876

♦ Retailerul irlandez a fost mulţi ani prezent pe plan local doar prin parteneriatele din producţie, însă acum se pregăteşte să vină şi cu magazine proprii.

Primark, unul dintre cei mai ­im­portanţi jucători din retailul mon­dial de fashion, colaborează cu opt fabrici locale care pun „made in Romania“ pe etichetele hainelor şi pa­ntofilor grupului irlandez de mo­dă. Numărul unităţilor de producţie par­tenere este în scădere de la 13 anul trecut şi respectiv 21 în 2019, ulti­mul an înainte de pandemie şi Brexit.

Irlandezii au pe lista de furnizori com­panii mari precum Romaniţa sau Uniconfex, dar şi fabrici mai mici sau mai puţin cunoscute pre­cum Gemcrest Style ori Docara, con­form datelor de pe site-ul Primark.

Chiar şi în contextul în care a re­nunţat la o serie de furnizori locali, România este în con­tinuare ţara din UE cu cele mai mul­te fabrici parte­ne­re Primark. În apro­piere, geo­gra­fic vor­bind, doar Turcia este un nu­me mare pe harta com­paniei, cu 77 de fabrici care pro­duc pentru grupul irlan­dez de modă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO