Companii

Giganţii au ieşit la cumpărături: Glencore şi Cargill vor să cumpere Viterra

 Giganţii au ieşit la cumpărături: Glencore şi Cargill vor să cumpere Viterra

Autor: Gabriel Razi

12.03.2012, 10:51 751

Traderii gigantici Glencore şi Cargill sunt interesaţi să achiziţioneze casa de comerţ cu cereale canadiană Viterra, scrie Wall Street Journal, care citează surse din piaţă.

Oficialii Viterra au admis la sfârşitul săptămânii trecute că mai multe companii şi-au manifestat interesul pentru o posibilă preluare însă nu au dat niciun nume.

Viterra, casă de comerţ cu cereale prezentă Canada, Statele Unite, Noua Zeelandă, şi China, are o capitalizare bursieră de 5,1 miliarde de dolari. Cotaţia acţiunilor traderului canadian a crescut cu 24% la 13,7 dolari/acţiune ca urmare a ştirii privind o posibilă preluare.

Pe primul loc în cursa pentru preluarea Viterra par în acest moment să fie americanii de la Cargill în condiţiile în care traderul elveţian Glencore se află în acest moment în plin proces de preluare a grupului britanic Xstrata, o tranzacţie evaluată la 80 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO