Companii

Gheorghe Mărginean, acţionar al Karpaten Turism, va deschide două hoteluri de patru stele în Sibiu. „Încă mai este nevoie de hoteluri în Sibiu, nu sunt suficiente camere de hotel.“

Antreprenori locali

Gheorghe Mărginean, acţionar al Karpaten Turism, va...

Autor: Mirabela Tiron

16.07.2019, 00:07 1852

Gheorghe Mărginean, un antreprenor care a pus bazele Karpaten Turism în 1996 şi care deţine două hoteluri în Sibiu, spune că are în plan să mai deschidă încă două unităţi, de patru stele, în Sibiu.

„Avem cerere de 36.000 de nopţi de cazare anual pentru Sibiu din partea străinilor. În septembrie - octombrie vom începe construcţia la hotelul de patru stele de pe bulevardul Vasile Milea, dar şi la un hotel boutique într-o clădire monument.  Prin aceste două hoteluri vom acoperi 70% din aceste nopţi de cazare, deci avem turişti cu care să umplem hotelurile“.

Antreprenorul va construi pe bulevardul Vasile Milea din Sibiu un hotel de patru stele, cu 96 de camere, pe un teren cu o suprafaţă de peste 1.300 de metri pătraţi, ce va fi  livrat anul viitor, investiţia totală fiind de 4,3 milioane de euro, potrivit lui.

Mărginean spune că face şi un al doilea hotel la Sibiu, după ce a luat în concesiune o clădire monument, de la 1826, de pe Bulevardul Victoriei, în care funcţiona fosta Facultate de Limbi Străini din cadrul Universităţii Lucian Blaga.

„Vom reabilita această clădire cu 600.000 de euro şi o vom transforma în hotel boutique de patru stele, cu 26 de camere. Am estimat că vom deschide hotelul în primăvăra lui 2021“

Grupul Karpaten este format din mai multe entităţi, respectiv agenţia Karpaten Turism (aduce străini în ţară), Karpaten Outgoing (care face outgoing şi a avut afaceri de 9,2 milioane de euro anul trecut), Karpaten Hotels (două hoteluri) şi Karpaten Logistics&Tours, firmă ce operează 11 autocare, şapte pontoane de acostare, patru nave de pasageri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO