Companii

GFR, parte a grupului Grampet: Suntem operator în 8 ţări, iar în România viteza cu care circulă trenurile de marfă este cea mai mică, de doar 14 km pe oră în medie

GFR, parte a grupului Grampet: Suntem operator în 8...

Autor: Mirabela Tiron

29.01.2024, 18:40 83

♦ „În Ungaria parcurgem 400 de km de cale ferată în 6-8 ore, dar în România ne ia  o zi să parcurgem această distanţă“ ♦ Compania are 400 de locomotive şi 18.000 de vagoane  şi este prezentă ca operator şi în Bulgaria, Grecia, Ungaria, Serbia, Croaţia, Slovenia şi Austria.

Grup Feroviar Român, cea mai importantă companie a grupului Grampet, liderul pieţei de transport marfă pe calea ferată, a depăşit anul trecut pragul de un miliard de lei, ca anul anterior, şi estimează pentru acest an un avans al cifrei de afaceri cu 10%, potrivit oficialilor companiei.

„Rezultatele finale încă nu sunt gata dar am depăşit şi anul trecut un miliard de lei. Pentru acest an ne-am propus o creştere cu 10%, investim constant în locomotive şi vagoane, am ajuns la 18.000 de vagoane şi 400 de locomotive“, a spus pentru ZF Sorin Chinde, directorul companiei.

Cu toate acestea, volumul de mărfuri pe calea ferată a fost în scădere cu 10% în ianuarie anul acesta faţă de ianuarie anul trecut, potrivit oficialului. Compania transportă pe calea ferată cereale, produse petroliere, materiale de construcţii.

„În ianuarie volumul de mărfuri a fost mai mic faţă de ianuarie anul trecut.  Pe cărbuni vedem o scădere dat fiind politica de-a renunţa la aceştia, o scădere este şi pe industriile tradiţionale ale căii ferate, industria metalurgică de exemplu“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO