Companii

Georgios Sofianos, IHS: Cu toate problemele, în România de astăzi antreprenorii pot construi afaceri pe termen lung. Se poate astăzi, nu peste 100 de ani

IHS s-a extins cu un centru pe an din 2007 atunci când a început dezvoltarea propriilor centre de la zero

IHS s-a extins cu un centru pe an din 2007 atunci când a început dezvoltarea propriilor centre de la zero

Autor: Ioana David

04.11.2014, 00:08 1011

Internaţional Healthcare Systems (IHS), al cincilea mare jucător de pe piaţa privată de servicii medicale, care operează 14 centre în ţară, va continua să se extindă cu câte un centru pe an, în cadenţa pe care a avut-o şi până acum, însă are în vedere să dezvolte acest model local de business şi în ţările din regiune. IHS operează centre de nefrologie şi dializă.

„Avem planuri pentru Româ­nia şi cred că un cen­tru pe an este realist, dar încercăm să repe­tăm acest model la nivel regional. Aştepăm ca­drul legal şi financiar din zonă, din alte ţări din vecinătatate, pentru a ne extinde şi exporta acest know-how. Aceasta este extinderea geografică. Am făcut centre de nefrologie şi dializă în România, acum mergem în ţările din jur mai puţin în Ungaria. Cealaltă extindere va fi către alte boli cronice. Să luăm know-how-ul pe care îl avem şi să ne ex­tin­dem către boli legate de dializă, cum sunt boala cronică de inimă şi diabetul“, a spus Dimitrie Capşa, directorul medical al IHS.

Businessul IHS a fost demarat în urmă cu zece ani, iar anul trecut a ajuns la o cifră de afaceri de 23 mil. euro, şi face parte din grupul SofMedica, cu afaceri de peste 40 mil. euro. Acţionarii Interna­ţio­nal Health­care Systems sunt Sofianos Georgios (50%), Sofianou Aikaterini Argyro (30%), Sofianos Pantelis (20%), potri­vit da­telor de la Registrul Comer­ţu­lui. Alte fir­me din grup se ocupă de distri­buţie şi ser­vice de tehnologie medicală, de extin­derea IHS pe segmentul de boli cronice, de de­signul şi pregătirea centre­lor, deţin în pro­prietare centrele ori se ocupă de pre­gătirea personalului medi­cal (în acest caz fiind vorba despre IHS Medical School).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO