Companii

Genpact va angaja cateva sute de oameni la Cluj

29.06.2007, 19:21 18

Furnizorul de servicii de business si solutii tehnologice Genpact, divizie a General Electric, va deschide la inceputul lunii octombrie al doilea centru de Business Process Outsourcing (BPO) de pe piata locala, la Cluj-Napoca, unde va angaja cateva sute de oameni.
"Pe termen mediu, estimam ca la Cluj vor lucra cateva sute de oameni", a declarat pentru ZF Ahmed Mazhari, Head of Operations pentru Romania al Genpact. El a adaugat ca Genpact va ajunge la 2.000 de angajati pe piata locala in urmatorii doi ani. Compania a intrat in Romania in 2005 cand a deschis centrul de servicii din Bucuresti, unde lucreaza in prezent 650 de angajati.
Procesele de BPO se refera la externalizarea unor procese din cadrul businessului care nu au functie de baza in cadrul companiei. Spre exemplu, un producator de componente auto va externaliza activitatile din departamentele de IT sau de contabilitate pentru a se focusa pe activitatea sa de baza.
Genpact este a doua companie care a anuntat angajari masive la Cluj, dupa ce reprezentantii Nokia au declarat recent ca vor recruta 3.500 de oameni pentru facilitatile de productie de la Jucu.
"Businessul creste repede si nu eram siguri ca Bucurestiul va putea suporta aceasta crestere din perspectiva gasirii talentelor", a explicat Mazhari decizia de a deschide al doilea centru de BPO in provincie.
Jucatorii din industria de BPO sunt printre cei mai activi angajatori din economie, cautand in special candidati vorbitori de limbi straine, care au diferite abilitati tehnice (contabilitate, IT etc.).
Clujul a fost unul dintre cele trei orase de pe lista scurta in procesul de evaluare derulat de Genpact anul trecut, alaturi de Brasov si Iasi. "Dupa un due dilligence care a durat doua luni (octombrie-decembrie 2006 - n. red.), am ales Clujul din trei locatii. Brasovul si Iasiul au iesit de pe lista rapid, aproape simultan", a precizat Mazhari, care nu a dorit sa precizeze valoarea investitiilor necesare pentru deschiderea centrului de la Cluj.
Genpact urmeaza sa se listeze pe bursa de la New York in cateva saptamani, unde va strange aproximativ 600 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO