Companii

GED Real Estate a strans 15 mil. dolari

28.01.2003, 00:00 48

Compania spaniola GED Capital Development, societatea de administrare a Fondului Roman Post Privatizare - FRPP, a gasit un prim finantator dispus sa contribuie cu 15 mil. euro la fondul de investitii imobiliare pe care intentioneaza sa-l lanseze in acest an.
In acest moment, compania cauta un al doilea finantator important, a declarat Francisc Bodo, director general adjunct al GED Capital.
"Am constatat ca avem nevoie de un al doilea sponsor (finantator-n.red.) care sa contribuie cu cel putin aceeasi suma ca primul si speram ca negocierile sa se finalizeze in urmatoarele saptamani", a spus Bodo pentru Ziarul Financiar.
Acesta ar putea determina si alti investitori mai mici sa finanteze fondul ridicat de GED.
Bodo nu a precizat numele companiilor implicate.
Oficialul GED Capital estimeaza ca prima inchidere a fondului de investitii sa se faca in primavara acestui an la un nivel de 35 milioane euro. In toamna anului trecut, Bodo estima ca fondul GED Real Estate Fund va strange circa 80-100 mil. euro.
"Conform proiectelor pe care le-am analizat deja, estimam ca vom epuiza aceste fonduri in doi-trei ani de zile", spunea atunci oficialul GED Capital. Durata de activitate a fondului de investitii va fi de zece ani. Banii vor fi destinati in principal pietei romanesti, dar nu excludem posibilitatea sa investim si in Bulgaria sau Serbia, in functie de oportunitati.
Potrivit directorului general adjunct, GED are deja un portofoliu de 18 proiecte in Romania pe care le poate prezenta eventualilor investitori interesati sa participe la fond. GED Real Estate Fund nu va investi decat in imobile de birouri, complexuri comerciale sau centre de logistica, fara a se implica in proiecte rezidentiale.
"Romania nu este inca o tara atractiva pentru investitorii privati pe piata imobiliara. Ei considera ca mai intai trebuie dezvoltate celelalte sectoare economice. Cu toate acestea, piata romaneasca ofera suficiente oportunitati si sper sa convingem cat mai multi investitori sa se alature fondului GED", a conchis Bodo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO