Companii

GED a cumpărat 30% din Continental Hotels de la PPF

Autor: Mirabela Tiron

31.08.2011, 19:32 596

"Această tranzacţie are o conotaţie plină de sinergie, având în vedere că GED deţine grupul de agenţii Happy Tour şi cunoaşte foarte bine piaţa de turism. Mă bucur că PPF a ales fondul GED, având în vedere că am avut cu acest fond, ce a de ţinut acţiuni în Continental Hotel din 1997 până în 2006, numai experienţe pozitive", a declarat Radu Enache, acţionarul majoritar al lanţului hotelier. El a mai precizat că GED a fost "artizanul" modernizării grupului hotelier în perioada în care a deţinut acţiuni.

Valoarea investiţiei nu a fost făcută publică, însă la sfârşitul anului trecut Radu Enache, acţionarul majoritar al lanţului hotelier, susţinea că activele hoteliere şi terenurile deţinute valorează 140 de milioane de euro, aceasta nefiind însă valoarea de piaţă. Prin această tranzacţie, GED a reintrat în acţionariatul lanţului ho telier, după ce în anul 2006 îşi vânduse participaţia de 20%.

Continental Hotels este unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere de pe piaţa locală, care are în proprietate 14 hoteluri, de la care se aşteaptă anul acesta o cifră de afaceri de 21,1 milioane de euro şi o EBITDA de 5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO