Companii

Gabriela Bereş, director al furnizorului de ingrediente Puratos: anul 2024 va fi un an de consolidare a poziţiei de lider de piaţă în industria de panificaţie

Gabriela Bereş, director al furnizorului de ingrediente...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

25.12.2023, 15:58 133

Gabriela Bereş, director Europa Centrală şi de Est în cadrul furnizorului de ingrediente pentru industria alimentară Puratos Grouă, spune că este  dificil de apreciat dacă 2024 va fi un an mai greu sau mai uşor şi că vede industria alimentară foarte precaută, temătoare în a face investiţii şi care aşteaptă să vadă efectele schimbărilor fiscale din economia românească.

„Acest context ne determină să privim anul 2024 cu o perspectivă realistă, înţelegând complexităţile sectorului alimentar. Însă, pentru Puratos România, anul 2024 va fi un an de consolidare a poziţiei de lider de piaţă în industria de panificaţie şi de continuare a investiţiilor pe care le facem în diversificarea portofoliului de produse şi în noi tehnologii”, a spus ea pentru ZF. Gabriel Bereş crede că anul viitor va aduce atât provocări legate în primul de rând de puterea de cumpărare şi de scăderea consumului, cât şi oportunităţi.

„Accentul nostru va merge pe inovaţie şi eficienţă, concentrându-ne pe dezvoltarea unor produse mai nutritive şi mai competitive, care răspund nevoilor în schimbare ale consumatorilor. În ciuda unui mediu de afaceri plin de provocări, strategia noastră include extinderea pieţelor de desfacere. Ne propunem să menţinem un echilibru între afacerile noastre locale şi cele internaţionale, rămânând agili în faţa schimbărilor economice şi de piaţă”, a menţionat Gabriela Bereş, care conduce o companie cu o cifră de afaceri de 215 milioane de lei (peste 43 mil.euro) în 2022.

Grupul Puratos este unul dintre cei mai importanţi producători globali de materii prime pentru industria de panificaţie, patiserie şi ciocolaterie. Compania a fost fondată în Belgia în 1919, cu sediul central la Bruxelles, are peste 9.000 de angajaţi în 71 de ţări, deţine 63 de unităţi de producţie şi 88 de centre de inovaţie. Produsele Puratos sunt comercializate în peste 100 de ţări.

Puratos România oferă materii prime pentru sectorul alimentar şi servicii specializate clienţilor săi din sectorul industrial, artizanal şi retail printr-o reţea de 10 filiale la nivel naţional şi prin cele două centre de inovaţie, din Bucureşti şi Cluj-Napoca, destinate testării de produse şi ingrediente inovatoare. Compania a fost înfiinţată în anul 1995, în Bucureşti, având în prezent o unitate de producţie în judeţul Ilfov, cu trei linii de producţie distincte (linie de margarină, linie de pudre pentru patiserie şi brutărie, respectiv o linie pentru umpluturi cu fructe, creme pe bază de apă şi glazuri) şi 150 de angajaţi. Puratos România este unul dintre principalii jucători din sectorul de ingrediente pentru industria alimentară, având un portofoliu extins de produse dedicate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO