Companii

Gabriel Găluşcan, directorul general al Puratos România, producător de ingrediente pentru panificaţie: „Asistăm la o dezvoltare accelerată a zonei din Ardeal, cu precădere în Cluj-Napoca, Oradea şi Timişoara, cu foarte multe brutării, cofetării artizanale şi chiar lanţuri de brutării ce pun accent pe ingredientele folosite.“

GABRIEL GĂLUŞCAN, director general Puratos România

GABRIEL GĂLUŞCAN, director general Puratos România

Autor: Alexandra Cepăreanu

17.10.2019, 17:55 375

Anul în curs este provocator pentru in­dus­tria de panificaţie, jucătorii din industrie orien­tându-se către materii prime şi ingre­diente naturale, a spus pentru ZF Gabriel Găluş­can, directorul general al Puratos Ro­mânia, filiala locală a producătorului belgian de materie primă pentru industria de morărit şi patiserie.

„2019 este un an provocator, cu o piaţă în schim­bare. Observăm o tranziţie către ma­terii prime funcţionale cu focus pe etichete cât mai simple şi mai curate. Indiferent că vor­bim de artizani sau industriali, există o cerere tot mai mare pentru ingrediente natu­rale cu un aport nutriţional ridicat sau cu eti­chete cât mai curate. Ne referim aici la um­plu­turile cu un conţinut ridicat de fructe, la gama de cereale şi seminţe pentru brutărie, ga­ma de maiale, segmentul de ciocolată ve­ri­tabilă, dar şi soluţiile pentru îmbunătăţirea calităţii făinurilor“, a spus Gabriel Găluşcan.

El a explicat că asupra industriei de panificaţie au avut impact şi contextul politic şi cel economic din ultimul an, care au dus la închiderea mai multor producători mici din industrie, iar lipsa personalului calificat a avut impact şi asupra companiilor mari de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO