Companii

Fuziunea PepsiCo şi Mondelez ar aduce un nou lider pe piaţa locală de dulciuri

Fuziunea PepsiCo şi Mondelez ar aduce un nou lider pe...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.07.2013, 11:00 1076

O eventuală fuziune între grupul internaţional PepsiCo, al doilea cel mai mare jucător din industria băuturilor răcoritoare, şi Mondelez International, producătorul mărcilor Milka şi Oreo, ar crea pe piaţa românească un grup cu afaceri cumulate de 350 mil. euro şi 1.500 de angajaţi, potrivit calculelor ZF.

Nelson Peltz, cel care controlează fondul american de investiţii Trian Fund - cu participaţii de peste 2,7 miliarde de dolari în cadrul celor două grupuri internaţionale (PepsiCo şi Mondelez), face presiuni asupra companiei de băuturi răcoritoare să-şi restructureze businessul pentru a deveni un gigant în industria alimentară, potrivit publicaţiei New York Times.

Dacă la nivel mondial s-ar crea cel mai mare producător de băuturi răcoritoare, cafea, biscuiţi şi alte dulciuri, la nivel local grupul ar putea depăşi liderul pieţei de dulciuri Nestlé, care a avut afaceri de 161 mil. euro şi 1.000 de angajaţi anul trecut. Elveţienii de la Nestlé, care deţin o fabrică la Timi­şoara, sunt în prezent lideri pe o piaţă dominată de multinaţionale.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa
alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO