Companii

Fratii Penescu vor sa redeschida in iunie hipermarketurile Pic din Craiova si Pitesti

Fratii Penescu vor sa redeschida in iunie hipermarketurile Pic din Craiova si Pitesti

Fratii Ilie si Cornel Penescu au incercat in ultima jumatate de an sa vanda din active pentru a aduce lichiditati in firma, dar nu au reusit

28.04.2010, 23:17 512

"Am ajuns la un acord cu o parte dintre furnizori pentrureluarea livrarilor in hipermarketurile Pic. Este posibil ca iniunie sa redeschidem magazinul din Craiova si apoi pe cel dinPitesti. Intentionam sa reactivam toate cele cinci magazine", adeclarat Claudia Rusu, directorul de marketing al retelei Pic.

Unitatile din Craiova si Pitesti, inchise la inceputul acestuian, vor fi operate de o companie infiintata in luna martie,Muntenia Hypermarket SRL, ai caror actionari sunt Valentina Penescusi Dumitru Penescu, rude ale fratilor Penescu, potrivitreprezentantilor companiei.

Anuntul de relansare a Pic pe piata de retail vine la catevaluni dupa numirea unui nou administrator judiciar al companiei PicSA, PricewaterhouseCoopers. Magazinele inca au marfa pe rafturi,astfel incat ar putea fi redeschise chiar daca retailerul nu vareusi sa reia colaborarea cu toti furnizorii care i-au livratproduse anterior. Intrarea in insolventa si apoi exit-ul Pic de pepiata au dus la disponibilizarea a circa 3.000 de angajati.Businessul de productie alimentara detinut de fratii Penescu a avutsi el de suferit din cauza inchiderii hipermarketurilor, deoarecemajoritatea rulajelor se realizau in reteaua de comert a grupului.Astfel, brandul de zahar Pic a iesit si el de pe piata, singurelecomenzi pentru fabricile din grup venind acum de la retaileristraini.

Fostii angajati au prioritate la recrutare

"Din luna mai reluam recrutarile, iar fostii angajati vor aveaprioritate. Primul magazin din retea care urmeaza a fi deschis estecel din Craiova, pentru ca este mai usor de readus pe piata deretail datorita faptului ca acolo a functionat tot timpul magazinulInterhome (de bricolaj - n.red.)", a precizat Claudia Rusu.

Fratii Penescu au incercat in ultima jumatate de an si vanzareaunor active pentru a aduce lichiditati in firma.

S-a schimbat administratorul la cererea BCR

Pic SA a intrat in insolventa la cererea actionarilor in lunanoiembrie a anului trecut din cauza intreruperii livrarilor decatre o mare parte din furnizorii la care retailerul acumulasedatorii.

Datoriile totale erau estimate de Ilie Penescu la acea data lacirca 60 mil. euro.

Compania, cu sediul in Pitesti, avea in 2008 aproximativ 3.000de angajati si rulaje de 150 mil. euro, peste 80% din acestea fiindgenerate de reteaua Pic. Redeschiderea magazinelor va crestesansele companiei de iesire din insolventa.

Administratorul Pic, PricewaterhouseCoopers, lucreaza acum lafinalizarea tabelului creantelor companiei. BCR si BancaTransilvania sunt cei mai mari creditori ai Pic, retailerul avanddatorii totale de aproximativ 30 mil. euro catre mai multeinstitutii financiare, potrivit datelor comunicate anterior dereprezentantii retelei.

PwC a devenit administratorul Pic la cererea BCR. Instantanumise in luna noiembrie a anului trecut, la data intrarii ininsolventa a companiei detinute de fratii Ilie si Cornel Penescudin Pitesti, 3 cabinete individuale de insolventa din judetul Argesca administratori judiciari ai companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO