Companii

Francezii de la Saint-Gobain Glass măresc producţia la fabrica de sticlă din Călăraşi

Francezii de la Saint-Gobain Glass măresc producţia la fabrica de sticlă din Călăraşi

Jerome Lionet, directorul general al Saint-Gobain Glass România

Autor: Andreea Neferu

12.09.2012, 00:00 299

Producătorul de sticlă Saint-Gobain Glass România, subsidiară a grupului francez Saint-Gobain, îşi va majora cu 3% capacitatea de producţie de la fabrica pe care o deţine la Călăraşi prin lansarea a două noi sortimente de sticlă termoizolantă, ambele destinate cu precădere sectorului rezidenţial.

"Fabrica de la Călăraşi este una dintre cele mai moderne unităţi de producţie la nivelul grupului", susţine Jerome Lionet, directorul general al Saint-Gobain Glass România.

Fabrica de sticlă de la Călăraşi a francezilor de la Saint-Gobain este cea mai mare investiţie de la zero din sectorul local al construcţiilor de după '90 şi în prezent are două linii de producţie: o linie de fabricare a sticlei float (pentru construcţii), clară sau colorată în masă, cu o capacitate de producţie de 240.000 de tone pe an (capacitatea în metri pătraţi depinde de grosimea sticlei cerute de clienţi), precum şi o linie de producţie a sticlelor speciale cu acoperire, cu o capacitate de 10 mil. mp/an.

În urma lansării noilor modele de sticlă, începând din această toamnă, volumul de producţie va creşte cu peste 3% în următorul an. Saint-Gobain Glass România, care controlează activităţile grupului în industria sticlei la nivel regional, a consemnat în 2011 afaceri de circa 67 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO