Companii

Francezii de la Euralis au recrutat manageri zonali de la Sofiproteol şi de la rivalii KWS

Francezii de la Euralis au recrutat manageri zonali de la...

Autor: Gabriel Razi

22.01.2014, 19:12 358

Producătorul de seminţe certificate pentru agricultură Euralis, cu afaceri pe piaţa locală de 6 milioane de euro anul trecut, i-a recrutat în poziţia de manager zonal pe Bogdan Lăpuşte, Cosmin Maior şi pe Bogdan Costea. Ei au ocupat în prealabil poziţii în cadrul companiei franceze Sofiproteol, a producătorului de seminţe rival KWS şi respectiv al distribuitorului de utilaje Genco’93.

Bogdan Lăpuşte a fost în ultimii trei ani trader în cadrul grupului francez Sofiproteol, prezent local prin procesatorul de uleiuri vegetale Expur. El a mai ocupat poziţii şi în cadrul companiilor americane Smithfield şi Bunge.

Înainte de a veni la Euralis, Cosmin Maior a fost reprezentant de vânzări al producătorului de seminţe german KWS, iar Bogdan Costea a lucrat timp de opt ani în cadrul distribuitorului de utilaje pentru construcţii Genco’93. Euralis, care face afaceri locale cu o echipă de 50 de angajaţi, se luptă cu giganţii americani Monsanto şi Pioneer, dar şi cu Limagrain sau Caussade Semences.

Agricultura a fost anul trecut o piaţă de 18,5 miliarde de euro, în creştere cu 28% faţă de anul 2012. Piaţa seminţelor pentru agricultură este o miză enormă pentru producători în condiţiile în care fermierii locali însămânţează cea mai mare suprafaţă cu porumb din UE.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO