Companii

Fostul şef al Romgaz a demisionat în urma acuzaţiilor ANI de conflict de interese

Fostul şef al Romgaz a demisionat în urma acuzaţiilor ANI de conflict de interese

Foto: Romgaz

Autor: Carol Dan

07.02.2013, 00:05 329

Fostul director general al Romgaz Marcel Adrian Piteiu a demisionat din funcţia actuală, de director al direcţiei de explorare, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că s-a aflat în conflict de interese.

"În 6 februarie 2013 domnul Marcel Adrian Piteiu a fost eliberat din funcţia de director direcţia explorare în urma de­misiei depuse de acesta, fiind la dispoziţia societăţii", au pre­cizat reprezentanţii Romgaz. ANI a anunţat ieri că a con­statat că Piteiu a fost în conflict de inte­rese, existând şi indicii pri­vind comiterea unor infrac­ţiuni asi­milate celor de corup­ţie, după ce ar fi încheiat con­tracte cu o firmă la care a fost ad­minis­tra­tor şi care a ob­ţinut beneficii de peste 66 milioane de lei.
Potrivit Codului Penal, con­flictul de interese constă în înde­pli­nirea, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui act ori parti­ci­parea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau in­direct, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclu­siv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii cinci ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură.
ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila săvârşire de către Marcel Adrian Piteiu a in­fracţiunii de conflict de interese, precum şi a infracţiunilor asi­mi­late celor de corupţie. Numele lui Piteiu figura la începutul anu­lui trecut pe o listă cu 40 de persoane cercetate de DIICOT într-un dosar de complot şi subminarea economiei naţionale. Potrivit DIICOT, reprezentanţii Romgaz, ai Ministerului Eco­nomiei şi ai grupului InterAgro au constituit în 2005 o grupare infracţională care, prin acţiunile sale, a pus în pericol sistemul naţional de gaze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO