Companii

Fostul manager al Polimeni si-a facut companie de dezvoltare imobiliara

Fostul manager al Polimeni si-a facut companie de dezvoltare imobiliara

Stefan Gheorghiu, actionar la Teg Ron Consulting: "Noua companie va dezvolta proiecte imobiliare pentru oameni de afaceri care detin terenuri in Romania si fie nu au experienta in dezvoltarea unui proiect imobiliar pe terenul respectiv, fie nu au timp sau nu au obtinut finantarea.

26.09.2007, 13:55 353

Stefan Gheorghiu, fostul country manager al companiei americane Polimeni, care s-a retras de pe piata locala, a infiintat propria firma de dezvoltare imobiliara, avand planificate proiecte de 220 de milioane de euro.
"Noua companie va dezvolta proiecte imobiliare pentru oameni de afaceri care detin terenuri in Romania si fie nu au experienta in dezvoltarea unui proiect imobiliar pe terenul respectiv, fie nu au timp sau nu au obtinut finantarea. Pana in prezent, avem intelegeri pentru dezvoltarea a sapte proiecte cu o valoare totala de investitie de circa 220 de milioane de euro", afirma Gheorghiu, care s-a asociat cu omul de afaceri Mircea Stoian, care are experienta de zece ani in constructii.
Gheorghiu, 34 de ani, a infiintat compania Teg Ron Consulting care va actiona ca un fee developer (companie care dezvolta proiecte pe un teren deja achizitionat de alta entitate, fara a deveni actionar) - intrand practic pe un domeniu aflat inca la inceput pe piata locala. Majoritatea dezvoltatorilor de pe piata locala sunt own developer-i care achizitioneaza terenul si detin o participatie in cadrul proiectului.
"Ne aflam in prezent in discutii pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare cu patru romani din topul celor mai bogati din Romania, precum si cu oameni de afaceri straini. Vom dezvolta proiecte imobiliare cu valori de peste 15 milioane de euro", explica Gheorghiu, care va angaja circa 30 de oameni in urmatorul an pentru noua afacere.
El spune ca se afla in discutii pentru dezvoltarea a sapte proiecte, dintre care patru centre comerciale si trei ansambluri rezidentiale.
"Nu vom cumpara terenuri si nici nu vom face joint-venture cu proprietarii proiectului. Vom retine pana in 15% din proiect. Compania se va ocupa de obtinerea finantarii, precum si de proiectare, obtinerea avizelor de constructii, executarea proiectului, marketing si leasing", afirma Gheorghiu. El a declarat ca ideea de a forma o companie de dezvoltare imobiliara a aparut in urma cu doi ani, insa atunci nu era pregatit pentru o asemenea afacere.
Gheorghiu a fost pana in august country manager al dezvoltatorului american Polimeni, care a decis sa se retraga de pe piata imobiliara locala dupa doar patru luni de activitate. Polimeni, care a anuntat investitii de 300 mil. euro pe piata locala, nu a reusit sa obtina finantarea pentru primele doua proiecte pe care le avea in derulare la Satu Mare si Galati, potrivit informatiilor lui Gheorghiu. Anterior, Gheorghiu a fost seful biroului local al fondului de investitii austriac Europolis, in mandatul caruia s-au realizat investitii de peste 200 mil. euro pe piata imobiliara locala. Fostul manager al Europolis Romania a lucrat circa sapte ani la Colliers Romania, unde a fost senior broker si corporate services director, iar, ulterior a fost senior broker pentru Colliers in Mexic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO