Companii

Fostul fotbalist Ioan Andone intra in afacerea McDonald's

Fostul fotbalist Ioan Andone intra in afacerea McDonald's
14.11.2007, 14:12 235

Ioan Andone, antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, actualul lider al campionatului intern, este interesat sa intre in afacerea cu restaurante McDonald's si doreste ca dupa preluarea francizei sa deschida trei unitati in judetul Hunedoara. Decizia lui Andone vine la scurt timp dupa ce o alta personalitate din lumea sportului, jucatorul de tenis Ilie Nastase, a preluat trei restaurante McDonald's din Republica Moldova.
"Voi demara acest business impreuna cu un alt om de afaceri din Deva, Sorin Savu. Pentru inceput imi doresc trei restaurante in judetul Hunedoara pentru ca deocamdata McDonald's nu este prezent prin nicio unitate. Este o afacere de durata si o fac pentru fiul meu care anul acesta va termina Academia de Studii Economice si doresc sa-i creez o afacere", spune Andone.
Acesta nu a precizat nivelul la care se va ridica investitia in cele trei restaurante, dar a declarat ca nu se asteapta ca investitia sa se amortizez intr-un an sau doi. Potrivit directorului general al McDonald's Romania, investitia medie intr-un restaurant ajunge la aproximativ 0,8 - 2 mil. euro in functie de suprafata, dotari tehnice si localizare. Informatia potrivit careia antrenorul CFR Cluj este interesat de preluarea unei francize McDonald's a fost confirmata si de catre directorul McDonald's Romania.
"Nu este o afacere riscanta si intentionez s-o dezvolt pe viitor. Urmeaza sa semnez contractul", a mai spus Andone.
Brandul McDonald's este prezent pe piata locala prin intermediul a 51 de restaurante. Afacerile pe piata locala vor ajunge anul acesta la 90 mil. euro si un profit net de 8,5 mil. euro. Pana in anul 2012, lantul de restaurante McDonald's intentioneaza sa-si dubleze prezenta pe piata locala prin atingerea unui numar de 150 de unitati proprii, in paralel cu extinderea sistemului de franciza. De exemplu, in Brasov toate unitatile McDonald's au fost construite in sistem de franciza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO