Companii
Fostul director de vânzări al Expur a plecat la Paris în cadrul unei alte firme a grupului-mamă
Monica Coliu şi-a construit cariera în cadrul gigantului francez Carrefour, al doilea cel mai important jucător din comerţul local.
Monica Coliu, executivul român care în ultimii doi ani a deţinut poziţia de director de marketing şi vânzări în cadrul producătorului de ulei Expur din Urziceni, judeţul Ialomiţa, a plecat din companie pentru a se alătura unei alte firme din grup. Ea a preluat recent funcţia de director de mărci private în cadrul companiei franceze Lesieur, potrivit informaţiilor publicate pe profilul propriu de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn. Ea s-a mutat astfel în Franţa, la Paris, unde are sediul Lesieur. Compania a fost fondată acum mai bine de un secol şi este specializată în producţia de uleiuri şi sosuri folosite în industria alimentară. Potrivit site-ului propriu, Lesieur produce mărci pentru consumatorii finali, dar şi pentru industriile de catering şi de procesare a alimentelor. Compania are afaceri de aproape 700 mil. euro în 2013 (ultimul an pentru care există informaţii publice pe site-ul propriu). Mai mult, produsele Lesieur sunt exportate pe 60 de pieţe din întreaga lume.
Lesieur este contolat de grupul Avril (fostul Sofiproteol), care este de altfel şi proprietarul Expur. Gigantul are afaceri de peste 6,5 mld. euro anual.
În 2010, compania Expur a fost preluată de Saipol, lider francez în procesarea de seminţe pentru uleiuri şi rafinare, şi a devenit parte a grupului Avril. Expur este local unul dintre cei mai mari procesatori de seminţe de floarea-soarelui şi rapiţă, cu vânzări de peste 1 mld. lei în 2015, ultimul an pentru care există date publice.
Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels
-
Topul dividendelor care vor fi acordate de băncile mari din România. Dividende de aproape 1 mld. euro au fost aprobate pentru acţionarii băncilor din Austria, Franţa, Italia şi România
-
Tendinţe. Analiza de luni. Cum a devenit România un hub pentru centrele de tehnologie ale marilor companii internaţionale, de la Mega Image, Lidl şi Metro la Hornbach, H&M şi Estee Lauder
-
Semnal de alarmă pentru execuţia bugetară: deficitul a crescut până la 2% din PIB pe primul trimestru
-
Ce se mai întâmplă în agrobusinss. Cu programe de „plombare“ rămânem cu deficitul uriaş în industria alimentară. Avem nevoie de bani pentru investiţii în procesare
-
Claudiu Aron vrea să aducă turişti japonezi şi chinezi la hotelul Alpin din Poiana Braşov
-
Bursă. Perioada de raportări pentru T1/2024, începută mâine de OMV Petrom. Urmează BRD SocGen, TeraPlast şi emitentul BVB
-
Adrian Vasilescu, BNR: Ce crede lumea despre educaţia financiară
-
ZF Cum creştem industria alimentară românească. Anomaliile din industria alimentară: suntem pe primele locuri în UE în agricultură, dar importăm porumb din Ungaria, mere din Polonia şi conserve de roşii din Turcia. Cum întoarcem roata? „Industria alimentară trebuie să devină sector prioritar, să fim ajutaţi să facem investiţii“
-
ZF Tech Day. Sorin Cosmescu, EXE Software: Într-un an complicat ca 2023 am reuşit să creştem businessul cu 9%, iar pentru anul acesta ne-am propus un avans de peste 10%. Vedem o cerere mai mare pentru soluţii de tip business intelligence. Avem mai multe solicitări din România decât din străinătate
-
ZF Investiţi în România! Daniela Burcă, COO la Prysmian: Investim în creşterea producţiei la Slatina, dar şi în cercetare-dezvoltare şi într-un centru de IT în România. „Avem peste 50 de posturi deschise pe partea de IT şi vrem să ne atragem colegi aici.“
-
Urmează CFA CEE Investment Conference la Bucureşti. Joi, 9 mai, comunitatea CFA se întâlneşte cu mediul de business şi cu autorităţile publice din Europa Centrală şi de Est pentru a dezbate viitorul regiunii
-
Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Elevii români, campioni mondiali la robotică: Două echipe româneşti au ajuns în finala Campionatului Mondial de robotică FIRST din SUA şi au jucat una împotriva celeilalte, disputându-şi titlul suprem
-
Antreprenori locali. Cum a reuşit un antreprenor ca în opt ani să dezvolte un grup cu 40 de restaurante şi afaceri de 15 milioane de euro în 2023? Tomcat Hospitality operează branduri precum Treevi Pizza al Taglio, Fabrica de Ciorbe şi Sagakura
-
Afaceri de la Zero. Stup Edition. Ciprian Isacovici creează mobilă transformabilă sub brandul Extensio Mob şi ajută oamenii să îşi eficientizeze spaţiul din casă. „Vreau să le transmit oamenilor că pot să trăiască într-un apartament de două camere cu confortul de la trei camere“
-
CFA: Încrederea în economie creşte pe termen scurt, dar sunt multe îndoieli legate de viitor. Datoria publică calculată ca procent în PIB este anticipată să se majoreze la 53 % în următoarele 12 luni