Companii

Fostul director de vânzări al Expur a plecat la Paris în cadrul unei alte firme a grupului-mamă

Monica Coliu şi-a construit cariera în cadrul gigantului francez Carrefour, al doilea cel mai important jucător din comerţul local.

Monica Coliu şi-a construit cariera în cadrul gigantului francez Carrefour, al doilea cel mai important jucător din comerţul local.

Autor: Cristina Roşca

07.06.2017, 00:04 478
Monica Coliu, executivul român care în ultimii doi ani a deţinut poziţia de director de marketing şi vânzări în cadrul producătorului de ulei Expur din Urziceni, judeţul Ialomiţa, a plecat din companie pentru a se alătura unei alte firme din grup. Ea a preluat recent funcţia de director de mărci private în cadrul companiei franceze Lesieur, potrivit informaţiilor publicate pe profilul propriu de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn. Ea s-a mutat astfel în Franţa, la Paris, unde are sediul Lesieur. Compania a fost fondată acum mai bine de un secol şi este specializată în producţia de uleiuri şi sosuri folosite în industria alimentară. Potrivit site-ului propriu, Lesieur produce mărci pentru consumatorii finali, dar şi pentru industriile de catering şi de procesare a alimentelor. Compania are afaceri de aproape 700 mil. euro în 2013 (ultimul an pentru care există informaţii publice pe site-ul propriu). Mai mult, produsele Lesieur sunt exportate pe 60 de pieţe din întreaga lume. Lesieur este contolat de grupul Avril (fostul Sofiproteol), care este de altfel şi proprietarul Expur. Gigantul are afaceri de peste 6,5 mld. euro anual. În 2010, compania Expur a fost preluată de Saipol, lider francez în procesarea de seminţe pentru uleiuri şi rafinare, şi a devenit parte a grupului Avril. Expur este local unul dintre cei mai mari procesatori de seminţe de floarea-soarelui şi rapiţă, cu vânzări de peste 1 mld. lei în 2015, ultimul an pentru care există date publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO