Companii

Ford se mai gandeste daca va inainta o oferta pentru Daewoo Craiova

20.07.2006, 19:39 18

Ford nu a luat inca o decizie privind lansarea unei oferte de preluare a pachetului majoritar de actiuni la Daewoo Craiova, a declarat pentru Reuters directorul diviziei europene a Ford Motor, John Fleming.
Fleming a afirmat ca eventuala achizitie a uzinei de la Craiova ar oferi constructorului american posibilitatea sa-si majoreze vanzarile din Europa, in special in statele mai putin dezvoltate, cu conditia sa produca modele potrivite pentru aceste piete. "Nu am spus ca vom actiona in acest sens, dar consider ca avem o oportunitate reala de a continua cresterea volumelor vandute in Europa", a precizat oficialul Ford, referindu-se la o eventuala oferta pentru Daewoo Craiova.
Doi oficiali guvernamentali au declarat pentru Reuters ca grupurile auto interesate de preluarea Daewoo Craiova sunt Ford, General Motors, Renault - Nissan si Chery Automobile din China.
Compania sud-coreeana Daewoo Motor detine un pachet de 51% din actiunile producatorului auto din Craiova, iar diferenta de 49% din capitalul social apartine Automobile Craiova, la care statul controleaza 72,4% din actiuni. Statul roman a ajuns la un acord cu partea sud-coreeana pentru preluarea Daewoo Craiova si va scoate la vanzare compania dupa ce va semna contractul de preluare a pachetului reprezentand 51% din actiunile companiei.
Divizia europeana a Ford estimeaza o accelerare a cresterii vanzarilor in al doilea semestru al acestui an.
Vanzarile din Europa au consemnat un avans de 3% in primele sase luni ale anului, la 910.200 de unitati, odata cu cresterea cererii pentru vehiculele comerciale, a vanzarilor semnificative pentru automobilele de dimensiuni reduse si a volumelor importante comercializate in Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO