Companii

Fondul românesc de investiţii Agista extinde responsabilităţile boardului, care va avea rol executiv. Andrei Cionca, membru CA: Am adoptat această soluţie de management pentru a facilita tranziţia către o nouă etapă de creştere

Andrei Cionca, membru Consiliului de Administraţie Agista

Andrei Cionca, membru Consiliului de Administraţie Agista

Autor: Cristina Bellu

08.03.2024, 13:53 168

Fondul de investiţii de românesc Agista, în curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, intră într-o nouă etapă de dezvoltare şi anunţă extinderea responsabilităţilor Consiliului de Administraţie, care va avea rol executiv cu focus pe performanţă operaţională şi diversificarea portofoliului.

„Pentru a atinge potenţialul maxim, companiile au nevoie de management cu competenţe cât mai diverse. Agista a avut o traiectorie ascendentă, reuşind în timp record să se impună pe piaţa de PE locală ca fiind unul dintre cele mai agile fonduri de growth equity. Şi, tocmai pentru a facilita tranziţia către o nouă etapă de creştere, diversificare şi consolidare a companiei, am adoptat această soluţie de management”, explică Andrei Cionca, membru Consiliului de Administraţie Agista.

Din Consiliul de Administraţie al Agista fac parte încă de la înfiinţare Andrei Cionca - cofondator, Nick Kovacs - acţionar fond (care a îndeplinit funcţia de CEO al companiei de la înfiinţarea acesteia) - şi Anca Maniţiu, toţi trei cu o vastă experienţă în domeniul investiţiilor şi al managementului afacerilor şi restructurării.

„Alături de echipa de investment, din rolul de CEO, am reuşit să punem Agista pe o traiectorie ascendentă. Am setat sistemele potrivite, am pivotat ca model de business pentru a ne adapta pieţei, avem o echipă robustă de investment şi un pipeline strategic semnificativ care va genera continuitate şi valoare pentru acţionarii noştri. Toate acestea au oferit un momentum de creştere pentru Agista. Mai departe, pentru a atinge potenţialul maxim într-un timp cât mai scurt, e momentul oportun ca boardul Agista să îşi amplifice implicarea şi să ofere suport sporit echipei de investment,” spune Nick Kovacs, membru al Consiliului de Administraţie Agista.

 

Fondul de investiţii de growth Agista, un brand lansat de Impetum Group, susţine prin capital şi know-how acele IMM-uri româneşti ale căror produse şi servicii sunt sau devin esenţiale pentru societate. Agista investeşte tichete între 2-5 milioane euro şi acţionează ca un investitor ancoră, cu rol strategic, contribuind la dezvoltarea rapidă şi sănătoasă a companiilor în care investeşte.

Fondul investeşte în toate domeniile de activitate, dar urmăreşte preponderent industriile: IT&C, healthcare, reciclying şi agritech. De la lansarea şi până în prezent, Agista a investit în Centrokinetic, Bittnet Group, Eplus Smart Energy, Dendrio Solutions, GRX - de curând FORT şi Top Tech.

 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO