Companii

Fondul de investiţii Value4Capital cumpără magazinele de aparate auditive Clarfon, un business de 42 mil. lei. Tranzacţia a fost susţinută de ACP Credit, un fond de investiţii care oferă doar împrumuturi

Fondul de investiţii Value4Capital cumpără magazinele...

Autor: Georgiana Mihalache

01.06.2023, 00:07 526

Fondul de investiţii Value4Capital (V4C) a cumpărat reţeaua de magazine Clarfon, care are peste 50 de unităţi în România şi a generat un business de 42,5 mil. lei în 2022 (8,5 mil. euro), în creştere cu 25% faţă de anul anterior. Tranzacţia s-a realizat cu sprijinul fondului ACP Credit, specializat în împrumuturi, care a apărut în 2022, fiind de altfel şi prima tranzacţie a ACP în România.

„Suntem încântaţi să-i asistăm pe partenerii de la Value4 Capital în investiţia lor în Clarfon. Credem că piaţa produselor auditive din România are oportunitate de dezvoltare şi, sub noul acţionariat, are potenţialul de creştere accelerată şi de a-şi consolida poziţia. Pentru ACP Credit, România continuă să fie o piaţă cheie în Europa Centrală şi de Est, alături de Polonia şi ţările baltice”, a notat Ciprian Nicolae, ACP Credit managing partner, pe platforma LinkedIn.

Clarfon a avut afaceri de 42,5 mil. lei în 2022, o creştere de 25% faţă de anul anterior, arată datele publice de la Finanţe.

Anul trecut, compania a raportat un profit de 8,6 mil. lei şi are 129 de angjaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO