Companii

Fitch pune sub supraveghere ratingul Rompetrol, din cauza sechestrului ANAF

Fitch pune sub supraveghere ratingul Rompetrol, din cauza sechestrului ANAF
16.09.2010, 19:42 53

Agenţia de evaluare financiară Fitch a pus sub supraveghere,pentru o eventuală retrogradare, ratingul "B+" pentru credite petermen lung al grupului Rompetrol, după ce Autoritatea Naţională deAdministrare Fiscală (ANAF) a instituit sechestru asupra unoractive ale subsidiarei Rompetrol Rafinare, informează Mediafax Business.

Decizia ANAF este legată de obligaţiunile convertibile, învaloare de 570 de milioane de euro (740 de milioane de dolari),scadente la 30 septembrie, emise în 2003 statului român în cadrulunei conversii a datoriilor Rompetrol Rafinare.

Potrivit ANAF, Rompetrol a ales modalitatea de răscumpărare aobligaţiunilor când a efectuat o plată parţială în august, învaloare de 54 de milioane de euro, iar restul titlurilor nu pot ficonvertite în acţiuni. Această interpretare este în contradicţie cuplanurile Rompetrol de a răscumpăra parţial obligaţiunile şi de aconverti cea mai mare parte în acţiuni, se arată într-un comunicatFitch. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO