Companii

Firma internaţională de avocatură CMS o promovează pe Cristina Popescu partener în cadrul biroului din România

Firma internaţională de avocatură CMS o promovează pe...

Autor: Cristina Bellu

20.04.2022, 12:16 109

CMS România anunţă promovarea Cristinei Popescu în poziţia de Partener începând cu data de 1 mai 2022. Coordonatoare a grupului de practică privind dreptul asigurărilor pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul CMS, Cristina Popescu devine cel de-al optulea partener local al firmei.

„Această promovare, venită într-un context internaţional complicat, este o dovadă în plus a faptului că CMS continuă să investească în oamenii săi pe termen lung, crede în puterea echipei şi în capacitatea acesteia de a depăşi chiar şi cele mai dificile circumstanţe.”, spune Horea Popescu, Managing Partner al biroului CMS din Bucureşti.

Cristina Popescu are o experienţă de peste 15 ani în proiecte complexe în domeniul asigurărilor, achiziţiilor publice şi dreptului muncii, fiind specializată în consiliere juridică pe aspecte de reglementare, conformitate şi drept comercial. De asemenea, practica ei include domenii precum protecţia datelor, proprietate intelectuală şi dreptul concurenţei.

De-a lungul carierei, Cristina Popescu s-a concentrat pe o multitudine de domenii juridice, inclusiv dreptul asigurărilor şi reasigurărilor, în special asistând asiguratorii, reasiguratorii şi brokerii cu privire la provocările generate de reglementările şi mediul de afaceri din România, de la probleme complexe de reglementare, până la mediere şi dispute privind daune, precum şi în tranzacţii corporative şi comerciale, inclusiv transferuri de portofolii de asigurări.

De asemenea, a asistat clienţii cu privire la contracte atribuite de autorităţi guvernamentale sau de achiziţii publice, atât în ceea ce priveşte consultanţa juridică comercială, cât şi reprezentarea acestora în litigii, cu un accent special pe industrii precum construcţii, tehnologie, software şi telecomunicaţii, industria farmaceutică şi alte bunuri şi servicii legate de industria medicală.

În ceea ce priveşte activitatea ei în domeniul dreptului muncii, Cristina Popescu a fost implicată în negocieri ale contractelor colective de muncă, proceduri individuale sau colective de concediere şi negocieri pentru soluţionarea disputelor în legătură cu încetarea raporturilor de muncă, drepturile angajaţilor ca urmare a unui transfer de întreprinderi, convenţii de neconcurenţă şi confidenţialitate, pachete de beneficia.

CMS a promovat recent 60 de noi parteneri, reprezentând cea mai mare rundă de promovare globală a companiei. Numirile acoperă 33 de oraşe din Europa, Orientul Mijlociu, America Latină şi Africa. Femeile reprezintă 43% din promovările la nivel global.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO