Companii

Firma de avocatură NNDKP a asistat un sindicat de bănci în acordarea finanţării de 550 mil euro grupului elveţian Ameropa

Firma de avocatură NNDKP a asistat un sindicat de bănci...

Autor: Cristina Bellu

04.08.2023, 12:14 439

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat un sindicat de bănci în acordarea unei finanţări în valoare de 550 milioane de euro grupului elveţian Ameropa, care deţine unele dintre cele mai mari companii din agribusiness de pe plan local - Azomureş, cel mai mare producător de îngrăşăminte din România, Ameropa Grains SA, important trader de cereale şi Chimpex, lider în operaţiuni portuare.

Sindicatul de bănci a fost format din Banca Comercială Română SA, Raiffeisen Bank SA, ING Bank Romania, Unicredit Bank SA, Alpha Bank Romania SA, Banca Transilvania SA, BRD Groupe Societe Generale SA, Banca Comercială Intesa Sanpaolo Romania SA şi GarantiBank International N.V.

Creditul sindicalizat va fi utilizat de entităţile din România ale grupului Ameropa pentru refinanţarea principalei facilităţi de credit din România, spun reprezentanţii casei de avocatură.

NNDKP a acordat asistenţă băncilor pe tot parcursul proiectului, oferind consultanţă în legătură cu aspecte complexe privind structurarea tranzacţiei (inclusiv implementarea unor facilităţi auxiliare şi de tip acordeon), precum şi în legătură cu pregătirea şi negocierea documentelor de finanţare.

Echipa NNDKP implicată în această tranzacţie a fost coordonată de Valentin Voinescu, Partener, practica de Drept Bancar şi Finanţări şi i-a inclus pe Alexandru Ciambur, Asociat Senior, şi Cătălina Dan, Asociat, din cadrul aceleiaşi practici.

„Suntem onoraţi că am asistat băncile în cadrul unui sindicat de anvergură, care de altfel a inclus aproape toate numele mari din zona de corporate banking din sistemul românesc, într-o tranzacţie care poate fi considerată una cu adevărat remarcabilă pentru ultimul deceniu, nu neapărat numai datorită dimensiunii acesteia, dar şi prin complexitatea tehnică excepţională”, explică Valentin Voinescu, Partener, NNDKP.

NNDKP a mai asistat în trecut băncile finanţatoare în legătură cu finanţarea în valoare de 347 de milioane de euro acordată Grupului Ameropa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO