Companii

Firma de avocatură PeliPartners a asistat Mitsubishi Chemical Group în transferul acţiunilor companiei din industria farmaceutică Qualicaps, cu operaţiuni în România, către gigantul francez Roquette Frères

Carmen Peli, Partner PeliPartners

Carmen Peli, Partner PeliPartners

Autor: Cristina Bellu

30.10.2023, 14:20 198

Firma de avocatură PeliPartners a asistat Mitsubishi Chemical Group (MCG)  în legatură cu transferul acţiunilor Qualicaps, companie din industria farmaceutică ce furnizează capsule şi echipament de producţie farma, către Roquette Frères, lider mondial în domeniul ingredientelor vegetale.

Qualicaps operează şi o unitate de producţie în Capitală. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Qualicaps România a raportat în 2022 o cifră de afaceri de 97,1 mil. lei şi un profit de 4,9 mil. lei.

Tranzacţia, anunţată la sfârşitul lunii iulie de către Mitsubishi Chemical Group, face parte din strategia companiei de gestionare a portofoliului cu accent pe creştere, performanţă şi durabilitate, vizând pieţele de interes aliniate la tendinţele cheie globale.

Implicarea PeliPartners a presupus asistenţa extinsă a clientului în legatură cu elementele ce ţin de piaţa din România.

Echipa PeliPartners a fost formată din Carmen Peli (Partner), Ioana Waszkiewicz (Senior Associate), Ana Atanasiu (Managing Associate), Oana Bucşa (Managing Associate), Cătălina Burcă-Andonie (Associate) şi Delia Dumitrescu (Associate).

Mitsubishi Chemical Holdings a preluat întregul pachet de acţiuni în cadrul Qualicaps în urmă cu 11 ani de la fondul de investiţii Carlyle.

Qualicaps este prezentă pe toate pieţele farmaceutice majore, cu unităţi de producţie în SUA, Canada, Japonia, Europa (Spania şi România) şi Brazilia, potrivit informaţiilor de pe site-ul propriu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO