Companii

Finalizarea investiţiei de 33 mil. euro la noua pistă a aeroportului din Cluj este întâziată cu un an

Autor: Laurentiu Cotu

10.09.2012, 15:50 326

Primul tronson de 2.100 de metri al noii piste de pe aeroportul internaţional Cluj-Napoca, investiţie în valoare totală de 137,8 mil. lei (circa 33 mil. euro), va fi finalizat cel mai devreme în primul semestru al anului viitor, conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean Cluj.

Lucrările de execuţie au fost demarate în luna septembrie a anului trecut de consorţiului format din companiile Icco-Systems, controlată de omul de afaceri Costan Călin Filimon, Construcţii Napoca şi Geo Arc, iar conform contractului, prima etapă a pistei în lungime totală de 3.500 de metri, trebuia finalizată în 180 de zile. Principalul motiv pentru nerespectarea termenului prevăzut de contract a fost, conform reprezentanţilor CJ Cluj, problema exproprierilor.

''În prezent stăm bine cu exproprierile. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte problema despăgubirilor, prima fază a fost încheiată, astfel că au fost despăgubite 50 de loturi, dintr-un total de 700'', a spus Horia Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Noua pistă a aeroportului din Cluj-Napoca va fi construită în două etape, începând cu acest prim segment de 2.100 de metri. Prelungirea ulterioară, până la 3.500 de metri, se va face după finalizarea procesului de despăgubiri şi deviere a cursului râului Someş. Actuala pistă a aeroportului din Cluj va fi păstrată ca şi cale de rulare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO