Companii

Filiala Daw&Caparol asteapta 21 mil. euro din lacuri si vopsele

19.01.2007, 14:30 42

Compania Daw Benta din judetul Mures, producator de vopsele si lacuri, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 21 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere cu aproximativ 30% fata de anul trecut, cand compania a inregistrat o cifra de afaceri de 14,7 mil. euro.
"Cresterea cifrei de afaceri va fi sustinuta de investitiile incepute in 2006, in special in cresterea capacitatilor de productie la vopsele, tencuieli, adezivi si polistiren. Piata materialelor de constructii este in continua crestere, atat datorita dezvoltarii pietei imobiliare (constructia cartierelor de blocuri si case), dar si datorita extinderii retelelor de magazine "do-it-yourself" si intrarii pe piata a unor noi retele de magazine", a declarat pentru ZF Transilvania marketing manager-ul companiei, Simona Marginean.
Compania si-a bugetat pentru acest an investitii de aproximativ 2,5 mil. euro pentru deschiderea de noi showroom-uri Caparol in tara, dar si pentru finalizarea investitiei la centrul logistic din Bucuresti. "Investitiile pentru acest an vor viza de asemenea, modernizarea unitatiilor de productie a vopselelor, adezivilor si polistirenului expandat", a declarat Simona Marginean. Totalul investitiilor in 2006 a fost de 2,5 mil. euro, bani destinati extinderii capacitatilor de productie si depozitare prin achizitionarea de terenuri si cladiri, mijloace de transport, software si logistica.
Compania este specializata in fabricarea de vopsele profesionale, materiale decorative, tapete, lacuri si tencuieli, sisteme de termoizolatie completa, vopsele pentru copii si vopsele pentru pictura, scule profesionale pentru finisaje in constructii. Potrivit conducerii societatii, noi produse din gama vopselelor lavabile si a tencuielilor structurate vor fi lansate pe piata in primavara acestui an.
Compania detine in prezent o retea de 31 de magazine de prezentare la nivel national, prin intermediul carora isi comercializeaza produsele sub brandurile Caparol, Alpina, Capatect, Disbon, Nerchau, Storch. Partenerii de desfacere a produselor societatii pe piata externa sunt reprezentati de firme din Republica Moldova si Bulgaria. "Am reusit sa deschidem anul trecut cele doua noi filiale, prin intermediul carora intentionam sa ne consolidam pozitia pe piata materialelor de constructii din aceste tari", a precizat Simona Marginean.
Daw Benta Romania a fost infiintata in anul 2001, cu actionariat roman grupul de firme Benta din Targu-Mures si cu actionariat german grupul Daw&Caparol din Germania. Principalul domeniu de activitate al companiei este fabricarea de vopsele si lacuri, numarul de angajati ajungand in momentul de fata la 130 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO