Companii

Fermierii români vorbesc de blocaje financiare în acest an agricol: costuri mari de înfiinţare a culturilor, recolte modeste şi preţuri mici pentru marfă, reţeta crizei

Fermierii români vorbesc de blocaje financiare în acest...

Autor: Florentina Niţu

06.07.2023, 17:45 1198

„A trebuit să refinanţez anumite credite şi să le pun pe un termen mai lung. Situaţia a fost critică şi, din păcate, mulţi au dat faliment şi vor da faliment şi anul acesta“.

Anul acesta, fermierii români se tem de o serie de blocaje financiare pe întregul lanţ, începând de la furnizorii de inputuri agricole şi până la creditori, cărora nu le pot plăti datoriile la scadenţă. Situaţia se datorează costurilor mari de înfiinţare a culturilor, recoltelor mediocre şi preţurilor mici ale cerealelor. Astfel, mulţi fermieri riscă falimentul.

„Sunt fermieri de talia mea cu probleme. Chiar eu a trebuit să refinanţez anumite datorii şi să le pun pe un termen mai lung ca să nu fiu afectat. Situaţia a fost critică şi, din păcate, mulţi au dat faliment şi vor da faliment şi anul acesta, pentru că nu au luat la timp măsuri de protecţie şi au lăsat lucrurile la voia întâmplării“, a spus Teofil Dascălu, CEO al Frizon Group, în cadrul emisiunii ZF Agropower.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO