Companii

Farmexim: Vor rămâne cinci distribuitori mari de medicamente

Ovidiu Buluc, directorul general al distribuitorului de medicamente Farmexim.  Mediafax Foto

Ovidiu Buluc, directorul general al distribuitorului de medicamente Farmexim. Mediafax Foto

Autor: Ioana David

18.07.2013, 21:52 1813

Ovidiu Buluc, directorul general al distribuitorului de medicamente Farmexim, unul dintre cei mai mari jucători din industria de profil, spune că în ultimii ani a observat o concentrare a jucătorilor pe această piaţă, tendinţă care va continua şi în perioada următoare.

„Dacă acum opt ani în evidenţa Cegedim (companie de cercetare şi studii de piaţă - n.red.) figurau 45 de companii, în 2013 au rămas numai 38. Dintre acestea, 7 realizează aproximativ 80% din valoarea totală a pieţei în segmentul de retail. Estimăm însă că piaţa va continua să se concentreze şi mai mult şi, peste câţiva ani, probabil vor rămâne aproximativ 5 distribuitori mari”, a spus Ovidiu Buluc, care este şi acţionarul majoritar al companiei.

Contextul din piaţa de medicamente generat de termene de plată de peste 300 de zile, presiunea mare pe preţuri şi creşterea numărului de farmacii ce se confruntă cu probleme favorizează extinderea jucătorilor cu putere de negociere mare în detrimentul celor mici.

Farmexim a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 252 mil. euro, iar pentru primul semestru al acestui an a anunţat o creştere a volumului de vânzări de peste 19%.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO