Companii

Farmaciile independente se predau marilor lanţuri. Germanii de la Phoenix, acţionarii Help Net, cumpără 32 de farmacii Ecofarmacia, unul dintre cele mai mari lanţuri regionale

Farmaciile independente se predau marilor lanţuri....

Autor: Georgiana Mihalache

19.12.2019, 12:01 1673

Grupul Phoenix, care a cumpărat în 2018 grupul Farmexim, din care fac parte farmaciile Help Net, a mai făcut o achiziţie şi a cumpărat cele 32 de farmacii Ecofarmacia, unul dintre cele mai mari reţele regionale din zona Transilvaniei. Tranzacţia urmează să ajungă pe masa Concurenţei pentru aprobare.

Această achiziţie duce Help Net la o reţea de 300 de farmacii în 2019, după ce a mai cumpărat 17 farmacii Proxi Pharm din Constanţa în noiembrie 2019.

„Ne bucurăm că putem integra cele 32 de farmacii în reţeaua Help Net, reuşind astfel să ajungem şi mai aproape de pacienţii noştri. Această nouă achiziţie reprezintă un alt pas strategic în creşterea prezenţei noastre pe piaţă din România” a declarant Sebastian Ring, Managing Director Help Net.

Farmaciile Ecofarmacia sunt situate în Transilvania, una dintre cele mai prospere zone din România. Cele 32 de farmacii şi poziţia regională dominantă a reţelei Ecofarmacia sunt în linie cu strategia de expansiune a Help Net, se arată într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO