Companii

Farmaciile independente se predau. Lanţul Help Net, deţinut de nemţi, cumpără reţeaua Ecofarmacia din zona Ardealului

Farmaciile independente se predau. Lanţul Help Net,...

Autor: Georgiana Mihalache

20.12.2019, 00:07 4780

Germanii de la Phoenix, care au cumpărat în 2018 grupul Farmexim, din care fac parte distribuitorul de medicamente cu acelaşi nume şi farmaciile Help Net, apasă pedala achiziţiilor şi cumpără una dintre cele mai mari reţele regionale de farmacii din zona Ardealului - Ecofarmacia. Tranzacţia aşteaptă aprobarea Consiliului Concurenţei.

În portofoliul Phoenix au intrat ultimele două luni 49 de farmacii, după ce au cumpărat şi reţeaua Proxi Pharm din Constanţa, şi Ecofarmacia, ceea ce arată apetitul pentru tranzacţii al companiei în primul an complet de activitate pe piaţa locală.

Ecofarmacia, un business de 92 mil. lei în 2018, şi-a majorat constant afacerile în ultimii ani, fiind o afacere dezvoltată de Marius Cherecheş, un fost manager din industria farma, începând cu anul 2010. Alături de Cherecheş, care mai deţine 14% din companie, în acţionariatul firmei au intrat Bio Eel, producător şi distribuitor de medicamente, cu 60% din business, şi o companie înregistrată în Viena.

Anterior, la începutul lui 2019, Marius Cherecheş spunea pentru ZF că piaţa farma este destul de aglomerată, iar procesul de consolidare a businessurilor din domeniu va continua. „Cred că în următorii ani vor mai fi tranzacţii, cei mari îi vor cumpăra pe cei mici“, spunea Cherecheş în februarie 2019.

Prin cele două achiziţii de pe piaţa locală, Help Net ajunge la 300 de farmacii şi îşi consolidează astfel prezenţa pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO