Companii

Farmacia Apoteca din Bucureşti a trecut pragul de 13 milioane lei în 2020, în creştere cu 3%. Profitul companiei s-a majorat cu 10% anul trecut faţă de 2019, până la peste 720.000 lei

Businessul Apoteca operează trei farmacii şi are 19 angajaţi, numărul salariaţilor unităţilor farmaceutice fiind constant în ultimii cinci ani.

Businessul Apoteca operează trei farmacii şi are 19 angajaţi, numărul salariaţilor unităţilor farmaceutice fiind constant în ultimii cinci ani.

Autor: Georgiana Mihalache

02.04.2021, 18:15 161

♦ Pandemia de COVID-19 a influenţat şi retailul farmaceutic, pacienţii ajungând mai rar la medic pentru reţete.

Farmacia Apoteca din Bucureşti, care deţine trei unităţi în zona Gării de Nord şi Crângaşi, a mers şi în 2020 pe creştere uşoară, în condiţiile crizei sanitare provocate de pandemie, raportând afaceri totale de 13,3 mil. lei anul trecut, potrivit mfinante.ro.

Faţă de anii anteriori, când businessul creştea cu două cifre, în ritm cu piaţa totală, în anul 2020 a fost o evoluţie mai temperată, în condiţiile în care pandemia de COVID-19 a influenţat inclusiv afacerile din retailul farmaceutic. Luna martie a reprezentat un boom al vânzărilor, după care cererile de medicamente au scăzut semnificativ, pacienţii având deja stocuri de medicamente, iar mişcarea populaţiei fiind restricţionată de măsurile de siguranţă pentru a limita răspândirea virusului. În plus, oamenii au ajuns mai rar la medic, din teama de infectare, astfel că nu au mai primit recomandări sau reţete pentru medicamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO