Povestea busiÂnessÂului Vancsa MultiÂpast din judeÅ£ul Covasna a înÂceÂput să se scrie în 1990, atunci când Olga Vancsa, de meÂÂserie coÂfeÂtar, s-a hoÂÂtărât să proÂduÂcă în buÂcăÂÂtăria de acaÂsă paste ÅŸi de la 5 kg/zi a ajuns la 100 kg/zi în doi ani, penÂtru că cererea creÅŸÂtea de la o zi la alta.
Astfel, împreună cu soÅ£ul său au făcut o mică fabrică, pe care acum o conÂduce fiul lor Attila Vancsa, care a dus-o la 2.000 kg de paste/zi.
„Aveam 17 ani când părinÅ£ii mei au pornit afacerea, eram la liceu la Cluj ÅŸi învăţam despre aparatura medicală, apoi am mers la FaÂculÂtatea de electroÂtehÂnică la BraÂÅŸov, ulterior am lucrat ca inginer la o fabrică de motoare elecÂtrice din Sfântu Gheorghe ÅŸi în timpul masterului am hotărât să mă ocup de afacerea faÂmiliei. Am studiat în Olanda într-o fabrică de paste, printr-o bursă, ÅŸi cu know-how-ul acumulat am dezvoltat compania.“