Companii

Familia Vancsa produce zilnic 2.000 kg de paste într-o fabrică din Covasna şi le vinde în magazine tradiţionale şi supermarketuri. „Suntem un business regional, cumpărăm materia primă de la producători regionali şi comercializăm produsele în Transilvania.“

Familia Vancsa produce zilnic 2.000 kg de paste într-o...

Autor: Florentina Niţu

30.10.2020, 17:45 305

Povestea busi­ness­ului Vancsa Multi­past din judeţul Covasna a în­ce­put să se scrie în 1990, atunci când Olga Vancsa, de me­­serie co­fe­tar, s-a ho­­tărât să pro­du­că în bu­că­­tăria de aca­să paste şi de la 5 kg/zi a ajuns la 100 kg/zi în doi ani, pen­tru că cererea creş­tea de la o zi la alta.

Astfel, împreună cu soţul său au făcut o mică fabrică, pe care acum o con­duce fiul lor Attila Vancsa, care a dus-o la 2.000 kg de paste/zi.

„Aveam 17 ani când părinţii mei au pornit afacerea, eram la liceu la Cluj şi învăţam despre aparatura medicală, apoi am mers la Fa­cul­tatea de electro­teh­nică la Bra­şov, ulterior am lucrat ca inginer la o fabrică de motoare elec­trice din Sfântu Gheorghe şi în timpul masterului am hotărât să mă ocup de afacerea fa­miliei. Am studiat în Olanda într-o fabrică de paste, printr-o bursă, şi cu know-how-ul acumulat am dezvoltat compania.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO