Companii

Familia Covaciu a ajuns la afaceri de 126 mil. lei cu fabrica de porţelan IPEC din Alba Iulia, furnizor Ikea

ANTREPRENORI LOCALI

Familia Covaciu a ajuns la afaceri de 126 mil. lei cu...

Autor: Laurentiu Cotu

18.11.2020, 16:45 542

Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 714 angajaţi.

Compania IPEC (Întreprinderea de Porţelan Elena Covaciu) din Alba Iulia, deţinută de famila Covaciu, unul din­tre principalii furnizori IKEA de pe pia­ţa locală, a raportat pentru 2019 o ci­fră de afaceri de 126,4 mil. lei (26,7 mil. euro), în creştere cu 14,5% faţă de anul ante­rior, potrivit calcu­le­lor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finan­ţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de 4,7 mi­lioane de lei (1 mil. euro), în scăde­re cu 25% faţă de anul precedent, când câştigul net al IPEC a fost de 6,3 mil. lei (peste 1,3 mil. euro), conform da­te­lor publice. Compania a ajuns anul tre­cut la un număr mediu de 714 angajaţi.

IPEC se află printre cei mai mari jucători din lume în domeniul produselor de menaj şi porţelan superior, cu aproximativ 50 de milioane de piese fabricate anual şi livrate la nivel global, din Japonia până în SUA. La început, în urmă cu un sfert de secol, activitatea companiei era formată din producţie de articole ornamentale şi decorative, produse în cantităţi mici, care erau apoi desfăcute pe piaţa internă. Anul 1996 a adus prima schimbare majoră în abordarea strategiei de vânzări, compania demarând o relaţie de afaceri cu concernul suedez IKEA, pentru care a început să producă din ce în ce mai mult, de la an la an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO