Companii

Faliment, insolvenţă şi reorganizare: cum a ajuns grupul Senator al fraţilor Neacşu de la vânzări de vinuri de zeci de milioane de lei şi export în 20 de ţări într-un impas financiar

Autor: Florentina Niţu

17.02.2023, 17:00 1146

Fraţii George şi Lucian Neacşu, fon­datori ai grupului de firme Senator, busi­ness cu podgorii întinse pe 850 de hectare în judeţele Vrancea, Vaslui, Brăila şi Caraş-Severin şi vânzări de vinuri în peste 20 de ţări din întreaga lume, precum China, Japonia, Hong Kong şi Rusia, au ajuns într-un impas financiar, marcând chiar un faliment.

„Se respinge planul de reorganizare pro­pus de debitoare (Senatorwines - n. red.) prin administrator special (Lucian Neacşu - n. red.). În temeiul art. 145 alin. 1 lit. B. din Legea nr. 85/2014 privind proce­dura insol­venţei, dispune intrarea în fali­ment prin pro­cedura generală a debitorului Senatorwines SRL. În temeiul art. 145 alin. 2 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare“, se arată într-un dosar de pe Portalul In­stanţelor de Judecată al Ministerului Justiţiei.

Compania Senatorwines a fost înfiin­ţată în 2016, după ce a fost radiată firma Senator Wine România, înfiinţată în 1991, cu codul CAEN 1102 „Fabricarea vinurilor din struguri“, care făcea parte din grupul Senator, deţinut de fraţii Neacşu, unde Lucian Neacşu (61 de ani) era administra­tor, iar Georgică Neacşu (59 de ani) era ma­naging director.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO