Companii

Falcon Electronics: piata detectoarelor radar ar putea ajunge la 9 mil. euro

28.06.2007, 14:29 23

Falcon Electronics, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata romaneasca a echipamentelor electronice destinate autovehiculelor, estimeaza ca piata detectoarelor radar va ajunge in acest an la 9 mil. euro, in timp ce vanzarile sistemelor de securitate pentru automobile se vor aprecia cu 20%.
Compania, care detine, potrivit propriilor estimari, o cota de piata de 75% pe segmentul detectoarelor radar, estimeaza ca piata totala pe acest segment va ajunge in acest an la peste 100.000 de unitati, cu o valoare totala de aproximativ 9 milioane de euro, daca se ia in calcul pretul mediu de 90 de euro pentru un detector. Compania mizeaza in acest an pe vanzari de 75.000 de unitati la detectoarele radar, ceea ce ar genera incasari de 6,7 mil. euro doar pe acest segment. Detectoarele modulare (cele cu senzor integrat in bara de protectie fata - n.red.) reprezinta in prezent doar 3% din numarul detectoarelor vandute, fata de 15% inainte de legalizarea pietei.
"Acest lucru este justificat si de costul de montaj al detectorului, care ridica cheltuielile de achizitionare", a declarat Cristina Vranceanu, reprezentant al Falcon Electronics. Utilizarea detectoarelor radar a devenit legala odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Rutier la 1 decembrie 2006, insa, potrivit declaratiilor lui Cristian David, ministrul de interne, utilizarea acestora ar putea fi interzisa din nou, fapt ce ar afecta semnificativ vanzarile.
"Daca utilizarea detectoarelor radar nu va mai fi legala, apreciem ca piata va scadea la jumatate", a adaugat Vranceanu. De la legalizarea detectoarelor de radar pana in acest moment Falcon Electronics a vandut aproximativ 30.000 de detectoare.
Pretul mediu pentru clientul final al unui astfel de aparat este de 90 de euro, potrivit informatiilor companiei.
Falcon Electronics importa si comercializeaza sisteme de securitate, detectoare de radar, sisteme de navigatie si sisteme audio si multimedia.
Dintre aceastea, sistemele de securitate reprezinta 40% din vanzarile Falcon Electronics, cele audio 35% din incasari, detectoarele de radar 15%, iar sistemele de navigatie 10%.
Vanzarea sistemelor de securitate a cunoscut la randul ei un trend ascendent, inregistrandu-se o crestere cu 20% fata de anul trecut, in timp ce estimarile de crestere din acest an se situeaza tot in jurul a 20%.
Piata accesoriilor multimedia inregistreaza o crestere lenta, dar constanta. In acest an, a crescut cu aproximativ 10%, potrivit Falcon Electronics, neluand in calcul piata sistemelor de navigatie. In ceea ce priveste sistemele de navigatie, este de asteptat ca piata sa se dubleze in acest an.
"Piata accesoriilor multimedia nu este foarte dezvoltata. In momentul de fata suntem intr-o etapa in care cultura utilizatorilor vizavi de accesoriile multimedia este inca in formare. In ceea ce priveste sistemele de navigatie, preconizam ca acestea vor inregistra vanzari spectaculoase in urmatoarea perioada", a adaugat Cristina Vranceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO